Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στην απεργία της 21ης Μαΐου

Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στην απεργία της 21ης Μαΐου

0

Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην ΠΕ Ξάνθης


Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της 21ης Μαΐου 2024, ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 11:00 στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης (Νομαρχία).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Διεκδικούμε εργασία με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Μαΐου 2024.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε συλλογικά, ζητώντας την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας για μια αξιοπρεπή διαβίωση στην εποχή της νέας οικονομικής κρίσης που ζούμε.

Ας αντιδράσουμε στην οικονομική εξαθλίωση που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά και να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς απολαβές για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».

 

Διεκδικήσεις

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά των δώρων
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

63 μαθητές και μαθήτριες βράβευσε το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Δόθηκαν 80 βραβεία στα παιδιά ως επιβράβευση της προσπάθειας και της συνολικής δουλειάς το…