Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κ 16 ΕΠΣ Ξάνθης:  Πέρασε στον τελικό με νίκη επί της ΕΠΣ Μακεδονίας

Κ 16 ΕΠΣ Ξάνθης:  Πέρασε στον τελικό με νίκη επί της ΕΠΣ Μακεδονίας

0

Θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο την Κ16 Δωδεκανήσου


Μία ακόμη “χρυσή” σελίδα στην ιστορία των επιτυχιών της ΕΠΣ Ξάνθης στα πρωταθλήματα Μεικτών ομάδων προστέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γήπεδο της ΕΠΣ Καβάλας όπου η Κ16 της Ξάνθης, επικράτησε της ΕΠΣ Μακεδονίας στον πρώτο ημιτελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ 16.

Η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν καλύτερη, σκόραρε στην αρχή με τον Αβραμίδη και στο τέλος με τον Αποστολίδη, έχοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ και τελικά κέρδισε πανάξια έναν δυνατό αντίπαλο, την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στο 2′ και μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Αβραμίδη στο χώρο του κέντρου, ο Χριστοδούλου από πλάγια έκανε την γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Δρόσος έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Αβραμίδης με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

Ένα σκορ που δεν άλλαξε, παρά το γεγονός ότι στο β’ μέρος το παιχνίδι είχε φοβερό ρυθμό και εξαιρετικές κόντρα επιθέσεις των Ξανθιωτών που έχασαν ευκαιρίες με τον Καπζά έχοντας και δοκάρι στο 70′ με τον Αβραμίδη, μετά από νέα ενέργεια και ασίστ του Χριστοδούλου. Στο 78′ είχαμε… επανάληψη της παραπάνω φάσης, με τον Αβραμίδη να μην βρίσκει την μπάλα όπως θέλει και να χάνεται κορυφαία στιγμή. Στις καθυστερήσεις (92′) ο Αποστολίδης μπήκε σφήνα στην φάση και εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό της μπάλας κάνοντας το 2-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν η Αναστασία Μυλοπούλου (Καρασαββαΐδης – Σακαλογλου) της ΕΠΣ Καβάλας.

“Τερματίζει” λοιπόν την μαγική της πορεία η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεκδικώντας το τρόπαιο απέναντι στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου που επικράτησε της ΕΠΣ Πιερίας στον δεύτερο ημιτελικό με 2-0.

ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Δωδεκανήσου δίνουν ραντεβού στον μεγάλο τελικό που θα γίνει σε ημερομηνία και έδρα που θα ορίσει η ΕΠΟ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Final 8 του 51ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Παίδων

Πρωταθλητής Ελλάδος για την κατηγορία των Παίδων για το έτος 2023-2024 ανακηρύχθηκε ο Ολυμ…