Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης συμμετέχει σε δράση εξωστρέφειας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Ισπανίας

Η Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης συμμετέχει σε δράση εξωστρέφειας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Ισπανίας

0

Υποδέχτηκε δύο εκπαιδευτικούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από το σχολείο IES MARÍA ZAMBRANO που βρίσκεται στη Μάλαγα της Ισπανίας το διήμερο Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαΐου 2024


Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 13 και 14 Μαΐου 2024 στη Σχολή Ανώτερη Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Ξάνθης (πρώην Δ.Ι.Ε.Κ. Ξάνθης) του Υπουργείου  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) φιλοξενήθηκε μια σημαντική δράση εξωστρέφειας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η Σ.Α.Ε.Κ. υποδέχτηκε δύο εκπαιδευτικούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από το σχολείο IES MARÍA ZAMBRANO που βρίσκεται στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Η εκπαιδευτικός María Elena Alguacil Conde διδάσκει στον τομέα της Οικονομίας, Εμπόριο και Μάρκετινγκ. Σκοπός της κινητικότητάς της μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ήταν η ανταλλαγή εμπειριών σε σχέδια διεθνοποίησης, η γνώση και η επικοινωνία των προγραμμάτων σπουδών και των διαφορετικών διδασκαλιών στο Εμπόριο και το Marketing στις δύο χώρες, την Ισπανία και την Ελλάδα, η γνώση της εμπορικής και επιχειρηματικής δομής της Ελλάδας με εκπαιδευτικό προσανατολισμό και η διαχείριση μιας σχολής επιχειρήσεων.

Ο εκπαιδευτικός Víctor Manuel Moreno Parra διδάσκει στον τομέα της Φιλοξενίας και του Τουρισμού, μαθήματα Μαγειρικής και Γαστρονομίας. Οι στόχοι της επίσκεψής του με το σχέδιο Erasmus+ ήταν, η γνώση και η ανταλλαγή εμπειριών από ευρωπαϊκά προγράμματα και projects, η γνώση των προγραμμάτων σπουδών Μαγειρικής και Τουριστικών επαγγελμάτων από ένα αντίστοιχο σχολείο μιας άλλης χώρας, της Ελλάδας, η γνώση διαφορετικών μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας, η επικοινωνία της κουλτούρας και της γαστρονομία των δύο χωρών, της Ισπανίας και της Ελλάδας και η διδακτική διαχείριση μιας κουζίνας στον τομέα της φιλοξενία στην εκπαίδευση.

Τους φιλοξενούμενους εγκάρδια υποδέχθηκε και καλωσόρισε στον χώρο της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Ξάνθης, η διευθύντρια Ζαφειρούλα Κοτσάκη. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους διοίκησης, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια των ειδικοτήτων της Σ.Α.Ε.Κ., ενώπιον ενός ένθερμου κοινού αποτελούμενου από τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές της σχολής και τις εκπαιδεύτριες και τους εκπαιδευτές τους.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ισπανικού σχολείου IES MARÍA ZAMBRANO, των εκπαιδευτικών συστημάτων της Ελλάδος και της Ισπανίας, παρουσίαση της δομής και της λειτουργίας της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Ξάνθης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και επικοινωνία των σχεδίων διεθνοποίησης που υλοποίησαν τα δύο σχολεία.

Το πρόγραμμα της κινητικότητας επίσης περιείχε, παρακολούθηση διδασκαλίας και μελέτη των μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην ειδικότητα Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο Anatolikos Vineyards της εταιρίας του Σάκη Νικολαίδη.

Τη δεύτερη ημέρα οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο συστεγαζόμενο με τη Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης πρωινό σχολείο, το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ξάνθης και συνομίλησαν τόσο με τη διεύθυνση, όσο και με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια, οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια Ζαφειρούλα Κοτσάκη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Ξάνθης της ΔΥ.ΠΑ., στην οποία λειτουργεί η ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και υλοποίησης αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας Erasmus+ εκ μέρους της Ελλάδας, ήταν η διευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), κα Ζαφειρούλα Κοτσάκη, ενώ στην υλοποίησή του συμμετείχαν το προσωπικό της διεύθυνσης της Σ.Α.Ε.Κ., η εκπαιδεύτρια Γεωργία Παραστατίδου οι καταρτιζόμενες/οι της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας και η διεύθυνση της ΣΑΕΚ Ξάνθης (ΔΥ.ΠΑ) μαζί με τις εκπαιδεύτριες και τις/τους καταρτιζόμενες/ους της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef).

Το πρόγραμμα Erasmus+ επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τιμές «φωτιά» για τα νεόδμητα στην Ξάνθη

Έως και 2.000 το τ.μ.– 200.000 ευρώ ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. – Υπάρχει αρκετό αγοραστικό εν…