Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Περιφέρεια ΑΜΘ αντιμετωπίζει την υλική αποστέρηση με παροχή τροφίμων προς τους απόρους της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια ΑΜΘ αντιμετωπίζει την υλική αποστέρηση με παροχή τροφίμων προς τους απόρους της Περιφέρειας

0

Ο κ. Τοψίδης καλεί Δήμους, Μητροπόλεις και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν ώστε το πρόγραμμα να στεφθεί με επιτυχία


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει στην Πρόσκληση 01/29-12-2023 της Διαχειριστικής Αρχής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης [ΟΠΕΚΑ], του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως διάδοχη Προτεραιότητα του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους» (πρώην ΤΕΒΑ) της περιόδου 2014-2020,  με το έργο  «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΥΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ».

Το έργο αφορά στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας μέσω διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, δηλαδή ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής που ικανοποιούν καθημερινές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στην ομάδα στόχο, δηλαδή σε άτομα που υποφέρουν από υλική στέρηση.

Οι δράσεις κοινωνικοποίησης και στήριξης των οικονομικά ευάλωτων κατοίκων της ΑΜΘ, θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Μητροπόλεις και τους κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος και τη διάχυση του κοινωνικού οφέλους, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής των παραπάνω φορέων, μέσω της υπογραφής ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Καλούνται όλοι οι φορείς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του Προγράμματος  μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2551350410 στην Υπεύθυνη Υλοποίησης κα Τσιαούση Ελένη  [e-mail: episitistiki@pamth.gov.gr].

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αδέσποτα στον δήμο Μύκης

Αγέλη αδέσποτων επιτέθηκαν σε 76χρονη – Νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη Τι κάνει ο δήμος Μύκης…