Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ευρωπαϊκός άθλος του Ολυμπιακού η κατάκτηση του UEFA Europa Conference League

Ευρωπαϊκός άθλος του Ολυμπιακού η κατάκτηση του UEFA Europa Conference League

0

Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο


«Με ένα όνειρο τρελό» ως σύνθημα πήγε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League και κατάφερε να το  κάνει πραγματικότητα με τον πιο όμορφο τρόπο.

Όλη η Ευρώπη μιλάει για τον Ολυμπιακό, τον θρύλο της Ελλάδας που ήρθε από το πουθενά και έφερε στην Ελλάδα το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο. Μια στιγμή που γράφεται με τα πιο χρυσά γράμματα στα βιβλία του ελληνικού αθλητισμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ένα φοβερό ρεκόρ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σπάζοντας μια παράδοση 13 χρόνων καθώς έγινε ο πρώτος σύλλογος από το 2011 που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και δεν ανήκει σε κάποιο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Το λεγόμενο Big-5 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και Γαλλία. Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε και μπήκε… σφήνα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης σηκώνοντας την ίδια στιγμή την ελληνική σημαία πιο ψηλά από κάθε άλλη.

Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116΄ διαμόρφωσε το  τελικό 1-0 στην παράταση και η νύχτα έγινε μέρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που χάρηκαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα περνάει στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA, εξέλιξη η οποία επιστρέφει στη χώρα μας το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα η νίκη της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League, ανεβαίνοντας στην 44η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Όμως δεν σταματούν εκεί τα σπουδαία για την Ελλάδα μιας και έγινε η 20η χώρα μία ομάδα της οποίας κατακτά ευρωπαϊκό major trophy, 20 χρόνια μετά τη σπουδαία επιτυχία σε εθνικό επίπεδο με τους «πειρατές» του Ότο Ρεχάγκελ.

Με το σφύριγμα της λήξης ένα κόκκινο ποτάμι πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας του Πειραιά και όλων σχεδόν των μεγάλων πόλεων, με χιλιάδες οπαδούς να ξεχύνονται για να πανηγυρίσουν την τεράστια επιτυχία.

Επίκεντρο των εορτασμών φυσικά ο Πειραιάς. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφυγε από την Νέα Φιλαδέλφεια περίπου στις 03:30 και έφτασε στη λεωφόρο Συγγρού λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα με το πούλμαν της αποστολής. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ανοιχτό διώροφο λεωφορείο με προορισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου έφτασαν οι θριαμβευτές αγκαλιά με το τρόπαιο του Conference League γύρω στις 5.00 το πρωί με χιλιάδες κόσμο να περιμένει για να αποθεώσει την ομάδα.

«Κάναμε έναν άθλο, σας ευχαριστώ όλους. Να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σας», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης από την εξέδρα που είχε στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο και υπό τους ήχους το «We are the champions» σήκωσε το ευρωπαϊκό κύπελλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διέπρεψαν οι αθλήτριες του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης στους αγώνες στο Λιτόχωρο

Χρυσό στο τετραπλούν η Μουρατίδου Ελβίρα Χάλκινο στο τετραπλούν η Καραπιπέρη Βασιλική Δύο …