Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Επανέρχεται η 3η Γιορτή της Βρύσης με «δυνατό» παλμό στα Άβδηρα

Επανέρχεται η 3η Γιορτή της Βρύσης με «δυνατό» παλμό στα Άβδηρα

0

Θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18 & 19 Μαΐου 2024 στην κεντρική πλατεία με μουσική και χορό

«Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Αβδήρων για την στήριξη, όπως επίσης και τους επαγγελματίες του τόπου», τονίζει η Ευγενία Πανταζόγλου στο «Ε»

 

Σήμερα ξεκινά η 3η Γιορτή της Βρύσης και αφορά το διάστημα 18 & 19 Μαΐου 2024.Έρχονται δύο ημέρες γεμάτες χορό, μουσική και τραγούδια στην κεντρική πλατεία Αβδήρων με την επιμέλεια του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών.

Η πρώτη βραδιά στις 18 Μαΐου είναι αφιερωμένη κατεξοχήν στον χορό,μιας και θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Θρηίκιος Ήχος».Αναφορικά με τις χορευτικές ομάδες, συμμετέχουν: η πολιτιστική στέγη Ν.Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», ο πολιτιστικός σύλλογος Μάνδρας «Αλέξανδρος Τσάκος», η Φ.Ε.Ξ.- Τμήμα Νέων & Φοιτητών και ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών Παιδικό & Ενηλίκων.

Η επόμενη βραδιά, 19η  Μαΐου ανήκει αποκλειστικά στα φωνητικά σύνολα, δηλαδή λόγος γίνεται για μία λυρική βραδιά. Συμμετέχουν: Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων, Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Αβδήρων,Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, Χορωδία «Ιστός» Κωνσταντινούπολης και ομάδα τραγουδιού του Χορευτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών.

Ευ.Πανταζόγλου: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί ικανοποιητικά, όπως και πέρυσι βέβαια που μας συγκίνησε με το ‘’αγκάλιασμά’’ του»

Συμπληρωματικά, τονίζει η Ευγενία Πανταζόγλου ως μέλος του Συλλόγου στο «Ε»: «Είμαστε έτοιμοι και φέτος να πάρουμε μέρος στην 3η Γιορτή της Βρύσης, η οποία ευελπιστούμε να αποτελέσει για άλλη μία χρονιά σημείο συνάντησης, πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι! Βέβαια, ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Αβδήρων για την στήριξη, όπως επίσης και τους επαγγελματίες του τόπου».

Επιπροσθέτως επισημαίνει πως το ιδιαίτερο με τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το ότι συμμετέχουν όλοι μαζί, ο καθένας με τις δεξιότητές του.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί ικανοποιητικά, όπως και πέρυσι βέβαια που μας συγκίνησε με το ‘’αγκάλιασμά’’ του, η συμμετοχή και η αποδοχή αναμφισβήτητα ήταν γλυκιά», όπως υπογραμμίζει καταληκτικά.

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαλτέζικη πινελιά δίνει η Nathalie Micallef στους τοίχους της Ξάνθης

Η ταλαντούχα street artist μοιράζεται με το «Ε» την αγάπη της για την Ελλάδα και την ελλην…