Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενισχύει τον εξοπλισμό στα σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ενισχύει τον εξοπλισμό στα σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ο Χρήστος Σταϊκούρας

0

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στην ΠΕ Ξάνθης την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου και κατά τη διάρκεια συναντήσεων συνομίλησε με φίλους-μέλη του κόμματος, επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και τη διεύθυνση Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης


Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή υποστηρίζει ότι εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας από την Τρίτη 28 Μαΐου έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου πραγματοποίησε περιοδεία στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.



Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ΠΕ Ξάνθης, ο Υπουργός το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στην περιοχή όπου συνομίλησε με φίλους-μέλη του κόμματος στο café Misirlou και επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις. Εν συνεχεία, πρωινές ώρες της  Πέμπτης συναντήθηκε με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης όπου έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Καταρχάς, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι είναι αναγκαίο το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση να δείχνουν συνέπεια αναφορικά με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Τόνισε ότι «πριν δύο εβδομάδες είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουμε στην Ξάνθη και θα συμπληρώσουμε αυτή την επίσκεψη με συναντήσεις τόσο στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν σημαντικό εξαγωγικό πρόσημο, όσο και σε φορείς, όπως τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Υπογράμμισε μάλιστα πως είχε την ευκαιρία να δει πώς εξελίσσεται η επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

Στη συνέχεια σημείωσε «οφείλω να ομολογήσω πως και με την συμβολή της κυβέρνησης, κυρίως μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πρωτίστως μέσα από τη βούληση, τη διάθεση και το όραμα των τοπικών παραγόντων-επιχειρηματιών και των εργαζομένων των επιχειρήσεών τους, η επιχειρηματικότητα εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς».



«Είδα επιχειρήσεις που έχουν αυξήσει σημαντικά το ανθρώπινο κεφάλαιό τους, είδα επενδύσεις με σημαντικό εξαγωγικό πρόσημο, επενδύσεις που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή ζητήματα που δεν ετέθησαν και τα οποία προσπαθούμε εμείς να βοηθήσουμε στο δικό μας πολιτικό επίπεδο και στο δικό μας πεδίο ευθύνης [σ.σ. υποδομές και μεταφορές)», όπως χαρακτηριστικά διαπίστωσε.

Όσον αφορά το αίτημα για ενίσχυση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, επισήμανε ότι «ως προς το δεύτερο σκέλος, η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μου είχε εκφράσει την αγωνία της να ενισχυθεί ο εξοπλισμός. Τα σχολεία και η διευθύντρια είχαν κάνει ήδη αίτημα στις κτιριακές υποδομές για να ενισχυθεί αυτός ο εξοπλισμός. Συνεννοήθηκα με τον φορέα που εποπτεύει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και ήδη αυτή η πρωτοβουλία που ανέλαβε η πρωτοβάθμια διεύθυνση ικανοποιείται, υλοποιήθηκε δηλαδή κατά το ήμισυ και θα ικανοποιηθεί στο σύνολό της μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την καθημερινότητα  των συμπατριωτών μας, τόσο των μαθητών στα σχολεία, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού που επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο σε όλη την Ελλάδα, πρωτίστως σε περιοχές όπως είναι η Ξάνθη».

Με της σειρά της, η κ. Στυλιανίδου δήλωσε: «Ο υπουργός είναι συνεπής, διότι πριν δέκα ημέρες σε συνάντηση των φορέων στην Ξάνθη του ζήτησα εξοπλισμό για τα σχολεία γνωρίζοντας ότι είναι ο υπουργός με άμεση αρμοδιότητα στις κτιριακές υποδομές κι εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα. Μακάρι να μου επιτρεπόταν ως αρμοδιότητα να ζητήσω και νηπιαγωγεία, μιας και αιτήθηκα το ελάχιστο που θα μπορούσα, τον εξοπλισμό των σχολείων, κυρίως σε έπιπλα και παιδαγωγικό υλικό το οποίο περισσότερο απευθύνεται στα νηπιαγωγεία. Χρειάζονται ανανέωση γιατί φθείρονται, ενώ υπάρχουν και καινούργια τμήματα που θέλουμε να εξοπλίσουμε. Μάλιστα χρειαζόμαστε υλικό για να μπορέσουμε να φτιάξουμε βιβλιοθήκες, καθώς δημιουργούνται ανάγκες με τις σχολικές βιβλιοθήκες και σε αυτό το σημείο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα νηπιαγωγεία μας, σε όλο τον νομό. Αυτή η διαδικασία, άλλωστε έπρεπε να γίνει πολύ γρήγορα, να αιτηθούν οι διευθυντές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν βέβαια πολύ γρήγορα με εξαιρετική διάθεση για συνεργασία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύσκεψη για την πυροπροστασία με συμμετοχή όλων των πολιτικών φορέων ΑΜΘ

Η σύσκεψη συγκαλείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης…