Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Conference League: Σήμερα ο ιστορικός τελικός του Ολυμπιακού κόντρα στη Φιορεντίνα

Conference League: Σήμερα ο ιστορικός τελικός του Ολυμπιακού κόντρα στη Φιορεντίνα

0

Τεράστιο ενδιαφέρον για εισιτήρια από Έλληνες και Ιταλούς φιλάθλους


Ο μεγάλος τελικός του UEFA Europa Conference League είναι προ των πυλών και είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στα 99 χρόνια ιστορίας του Ολυμπιακού.

Η σπουδαία αναμέτρηση των “ερυθρόλευκων” κόντρα στη Φιορεντίνα θα διεξαχθεί  σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22.00 και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από το COSMOTE SPORT 1HD, το COSMOTE SPORT 4K σε 4Κ ανάλυση και από το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, ελεύθερα για το κοινό καθώς και από το MEGA.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, άφησε εκτός τις Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενερμπαχτσέ και Άστον Βίλα. Από την άλλη, η Φιορεντίνα, βρίσκεται για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης, αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των Μακάμπι Χάιφα, Βικτόρια Πλζεν και Κλαμπ Μπριζ.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα εξασφαλίσει και τη συμμετοχή της στο UEFA Europa League της επόμενης σεζόν.

Όπως είναι φυσικό, ένας τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην πρωτεύουσα με τη συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων για να βρουν ένα «μαγικό» χαρτάκι. Η εύρεση όμως ενός εισιτηρίου μέχρι και την τελευταία στιγμή χαρακτηρίζεται και ως δύσκολη υπόθεση με βάση τη διαθεσιμότητα που έθεσε η UEFA για τον συγκεκριμένο τελικό.

H UEFA ενημέρωσε τις δύο φιναλίστ πως θα διαθέσει 18.000 εισιτήρια συνολικά για τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χώρια αυτών 6.100 θα πάνε στην UEFA για τους χορηγούς, τις ομοσπονδίες και τις προσκλήσεις ενώ τα  3.000 A για τις ανάγκες των χορηγών της, για τις ομοσπονδίες κλπ., ενώ τα υπόλοιπα 3.000 θα διατεθούν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μέσω κλήρωσης, με την προθεσμία των αιτήσεων γι’ αυτά όμως να έχει ήδη παρέλθει.

Η ζήτηση για ένα εισιτήριο είναι τεράστια και για το λόγο αυτό, προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας τη φετινή χρονιά. Με μια διαδικασία μέσα από την επίσημη σελίδα της ομάδας του Πειραιά, οι φίλαθλοι εκδήλωναν ενδιαφέρον και εν συνεχεία όσοι πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα ενημερώνονταν με σχετικό e-mail. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου το 90% των κατόχων έκαναν αίτημα για ένα από τα 9.000 εισιτήρια.

Μετά το πέρας της προθεσμίας, εάν υπάρχουν εισιτήρια που δεν θα έχουν εξαντληθεί από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων για οποιονδήποτε λόγο, τότε αυτά θα επιστραφούν στην UEFA.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις πως οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα δε θα εκτιμούσαν τις 3.000 στην Αθήνα, κάτι που θα σήμαινε περισσότερα εισιτήρια για τους Έλληνες φιλάθλους, δεν ισχύει. Στον αντίποδα, έχει ξεπεράσει τις 7.000 και δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα τονίζουν πως γρήγορα θα φτάσουν και τις 9.000 που έχει βάλει ως όριο η UEFA και θα κάνουν προσπάθεια να εξασφαλίσουν και ακόμα περισσότερα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διέπρεψαν οι αθλήτριες του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης στους αγώνες στο Λιτόχωρο

Χρυσό στο τετραπλούν η Μουρατίδου Ελβίρα Χάλκινο στο τετραπλούν η Καραπιπέρη Βασιλική Δύο …