Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χατζηδάκης:Ο πληθωρισμός κάνει τον κύκλο του-“Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”

Χατζηδάκης:Ο πληθωρισμός κάνει τον κύκλο του-“Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις”

0

«Οι μισθοί είναι η απάντηση στο πρόβλημα, εμείς, έχουμε προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο πληθωρισμός τροφίμων επιμένει στην Ελλάδα, είναι υψηλότερος από το μέσο όρο στην Ευρωζώνη. Καθώς έχουμε τη γενικότερη αποκλιμάκωση των τιμών και στον πληθωρισμό των τροφίμων, μήνα μήνα θα μειωθεί».

Αυτό επισήμανε για το πρόβλημα της ακρίβειας, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός οικονομικών στη συνέντευξη του στο OPEN. Σημειώνοντας ότι δεν το λέει για να αποδομήσει το πρόβλημα τόνισε ότι ο πληθωρισμός κάνει τον κύκλο του και πάμε σε αποκλιμάκωση.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στη μείωση του ΦΠΑ:

Πρώτον δεν θα περάσει στον καταναλωτή, το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε μια ιδιαιτερότητα στον προϋπολογισμό, εξυπηρέτηση χρέους, πολύ υψηλές δαπάνες για τις συντάξεις και αμυντικές δαπάνες.. Η πρόταση του κ. Κασσελάκη οδηγεί κατευθείαν σε μνημόνια. Αν το κάνουμε αυτό δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε συντάξεις. Η χώρα θα ξεπεράσει το 3% των ελλειμμάτων.

Δοκίμασαν τη μείωση ΦΠΑ και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, αλλά δεν πέτυχε.

Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι απαιτούνται 45 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια. Και πρόσθεσε: «είναι εύκολο να παριστάνει τον Χουντίνι» και ότι «ειδικά ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει μεσημεριανή εκπομπή διασκέδασης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΤτΕ: Συστήνει νέο πλαίσιο για επιδόματα, φοροαπαλλαγές και κίνητρα για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική Νέο μοντέλο χορήγησης των επιδομάτων, επαναξιολόγη…