Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανδρουλάκης: Ασχολούμαι με τον κ. Κασσελάκη, όσο είναι «χρυσός χορηγός» του κ. Μητσοτάκη

Ανδρουλάκης: Ασχολούμαι με τον κ. Κασσελάκη, όσο είναι «χρυσός χορηγός» του κ. Μητσοτάκη

0

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αβελτηρίες της απέναντι στη διογκούμενη ακρίβεια


Στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ,κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αβελτηρίες της απέναντι στη διογκούμενη ακρίβεια και επανέλαβε την πρόταση του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για συγκεκριμένο διάστημα.

«Προφανέστατα δεν μίλησα για μηδενικό ΦΠΑ, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν είναι εύκολο από εκεί που είναι ο ΦΠΑ στην Ελλάδα να τον πας στο μηδέν. Τι είπα και διαφώνησε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχει εμμονές: Από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης έχουν βγάλει 1,9 δισεκ. Κερδίζει το κράτος όπως οι μεγάλες πολυεθνικές από την ακρίβεια, διότι βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι έχει προϋπολογίσει από αυτούς τους φόρους» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε πως «μπορούμε να πάρουμε ένα ποσό από τον μη προϋπολογιζόμενο ΦΠΑ και βάσει αυτού του ποσού να τον μειώσουμε για όσο το σηκώνει δημοσιονομικά η χώρα».

Επίσης αντέκρουσε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν απέδωσε στην Ισπανία. «Το δεξιό κόμμα στην Ισπανία, το πολιτικά ομογάλακτο με τον κ. Μητσοτάκη, που είναι αντιπολίτευση, όχι μόνο λέει ότι πέτυχε το μέτρο αλλά θέλει να το διευρύνουν και σε χρόνο και σε προϊόντα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέρριψε το δίλημμα περί της αστάθειας και της οικονομικής χρεοκοπίας, το οποίο προβάλλει η ΝΔ τονίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει στους πολίτες: “Ψηφίστε με, θα έρθει χρεοκοπία”. Ξεχνώντας ότι η Νέα Δημοκρατία έφερε την χρεοκοπία. “Ψηφίστε με, γιατί θα πάμε σε αστάθεια”, δηλαδή έχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει 121 έδρες διαφορά από το δεύτερο κόμμα κι επισείει τον κίνδυνο αστάθειας; Πόσες έδρες θέλει να έχει διαφορά για να κυβερνήσει;».

Δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με τον κ. Κασσελάκη επειδή για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το πρόβλημα είναι ένα: Η σημερινή κυβέρνηση. «Ασχολούμαι με τον κ. Κασσελάκη, όσο είναι “χρυσός χορηγός” του κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή όσο ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση για να ενισχύει τη θέση του, εμείς θα λέμε την άποψή μας. Αλλά το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ένα και είναι η σημερινή κυβέρνηση που με την πολιτική της έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες Έλληνες πολίτες» σχολίασε ερωτηθείς για τους αποκλεισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τι μέλλει γενέσθαι με την ελληνική εκδοχή του «Front Populaire»;

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «καλοβλέπουν» μία τέτοια σύμπραξη Η αδυναμί…