Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το «ΚΟΣΜΟΣ»

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το «ΚΟΣΜΟΣ»

0

Επικεφαλής ο Πέτρος Κόκκαλης. Μεταξύ των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο είναι και οκτώ μέλη των Πράσινων-Οικολογία καθώς και η επιζήσασα των Τεμπών Ευδοκία Τσαγκλή


Τα πρώτα ονόματα είχαν διαρρεύσει πριν από λίγες ημέρες. Σήμερα θα γίνει και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Πέτρος Κόκκαλης θα παρουσιάσει και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές/τριες και τις θέσεις του κόμματος όσον αφορά την ένταξή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του «ΚΟΣΜΟΣ» θα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης, ενώ ήδη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε ευρωψηφοδέλτιο (φτάνει περίπου το 63%). Η ανακοίνωση δε των ονομάτων έγινε συμβολικά στις 22 Απριλίου, την «Ημέρα της Γης»: «Η πράσινη ευαισθησία και η ευαισθησία στη γυναικεία συμμετοχή (που φτάνει το 60%) γίνεται πολιτική πράξη», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Μεταξύ των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο είναι και οκτώ μέλη των Πράσινων-Οικολογία. Μάλιστα η υποψήφια ευρωβουλεύτρια και συμπρόεδρος των Πράσινων-Οικολογία, Βασιλική Γραμματικογιάννη, θα είναι συνεπικεφαλής της καμπάνιας.

Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και η επιζήσασα των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θανάσης Τσακρής, ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ, ο Χρήστος Βρεττός, ένας νέος επιστήμονας και ερευνητής που ασχολείται εδώ και χρόνια με τις ενεργειακές κοινότητες. Οι σταθεροί άξονες του Κόσμος και σε αυτή την εκλογική μάχη είναι: δικαιοσύνη – οικολογία – ισότητα. Μια, δηλαδή, δίκαιη πράσινη μετάβαση της χώρας, με ταυτόχρονη εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων στη βάση του οικοσοσιαλισμού.

Όλα τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι: Γεωργία Αγγελοπούλου, Μαρία Αλεξίου, Ντίνα Βαρδαραμάτου, Νατάσσα Βασιλείου, Χρήστος Βρεττός, Βροντίση Ζωή, Μαρία Γεωργούλα, Γεώργιος Γκέκος, Βασιλική Γραμματικογιάννη, Πάνος Γρέδης, Δημήτρης Δερματάς, Έφη Δόδουρα, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Νώντας Ευεργέτης, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Λευτέρης Ιωαννίδης, Μαρία Καβούρη, Γιώργος Κανέλλης, Σταύρος Καραγιλάνης, Φώτης Καψάλης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξανδρος Λουιζίδης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Γεωργία Μίληση, Στέλλα Μπελιά, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ζωή Νιομανάκη, Νικόλαος Ξεσφίγγης, Θάλεια Παντούλα, Ευθαλία (Θάλεια) Ρούσσου, Μπεατρίς (Μπέττυ) Σελακούμα, Ειρήνη (Ρηνιώ) Σκουζού, Παναγιώτης Σταμάτης, Όλγα Στεφανή, Γιάννα Τζανιδάκη, Ευδοκία Τσαγκλή, Θανάσης Τσακρής, Παναγιώτα Φελούκα, Χρύσα Χατζηθεοδώρου, Περικλής Χατζηνάκος, Σπύρος Ψύχας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Κατρίνης: «Να ανταποκριθούμε στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ   Την υποψηφιότητά του για τ…