Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε αναζήτηση προγράμματος για να «αναστήσει» το ολυμπιακό «κουφάρι» ο δήμος Αβδήρων

Σε αναζήτηση προγράμματος για να «αναστήσει» το ολυμπιακό «κουφάρι» ο δήμος Αβδήρων

0

Ρημάζει 20 χρόνια το  Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων


Δήμαρχος Αβδήρων: «Τώρα που ξεμπλέξαμε θα το αποκαταστήσουμε και θα το αξιοποιήσουμε»


«Το κτήριο έχει εκτεταμένες καταστροφές και φθορές. Χρειάζεται άμεσα συντήρηση. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης για αθλητικές εγκαταστάσεις»
Γ. Τσιτιρίδης
Δήμαρχος Αβδήρων

Ένα  «κουφάρι» κείτεται έξω από τον οικισμό των Αβδήρων στο δρόμο προς την παραλία. Ένα ολυμπιακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ολυμπιακών αγώνων «Ελλάδα 2004» με προϋπολογισμό 965.423 ευρώ αφημένο στη φθορά του χρόνου, ρημάζει 20 χρόνια τώρα προκαλώντας θλίψη αλλά και προβληματισμό για το τι έγινε και τι δεν έγινε και ένα έργο που θα μπορούσε να αποτελεί κέντρο αθλητικών διοργανώσεων όλου του δήμου Αβδήρων, μένει άχρηστο και εγκαταλελειμμένο.

Ρημάζει 20 χρόνια το  Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων

Η εικόνα του κτηρίου εξωτερικά είναι αποκρουστική. Εμφανής η εγκατάλειψη.  Σπασμένα τζάμια και ξεχαρβαλωμένες πόρτες. Ανάλογη είναι η κατάσταση και μέσα στο κτήριο που έχει μεταβληθεί σε κατοικία πουλιών και καταφύγιο διάφορων ζώων. Μούχλα παντού,  βρωμιά  και κατεστραμμένες υποδομές.

Σίγουρα η εικόνα αυτή δε τιμά τον δήμο Αβδήρων που αποτελεί μια δική του κτηριακή υποδομή και το ερώτημα που θέσαμε στον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη είναι αν υπάρχει κάποιο πλάνο για αποκατάσταση και αξιοποίησή του: «Το κτήριο έχει εκτεταμένες καταστροφές και φθορές. Χρειάζεται άμεσα συντήρηση. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης για αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να το ανακατασκευάσουμε γιατί είναι ημιτελές και να αποκαταστήσουμε τις φθορές. Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση και μόλις βρούμε κάποια ανοιχτή πρόσκληση θα επιχειρήσουμε να το εντάξουμε».

Δήμαρχος Αβδήρων: «Τώρα που ξεμπλέξαμε θα το αποκαταστήσουμε και θα το αξιοποιήσουμε»

Ως προς την μελλοντική χρήση του αν αποκατασταθεί ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε πως θα συζητήσει με αθλητικούς συλλόγους όλου του δήμου: «Θα είναι ένα κλειστό κέντρο άθλησης και διοργάνωσης αγώνων. Θέλουμε να παραδώσουμε μια τέτοια υποδομή στους δημότες μας. Το έργο αυτό έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση επειδή προέκυψαν πολλά ζητήματα αλλά τώρα όλα έχουν επιλυθεί και αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου που μπορεί να την αξιοποιήσει».

Για την ιστορία

Για το ιστορικό του έργου να υπενθυμίσουμε πως τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του σταμάτησε τις εργασίες και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Ανέλαβε το έργο με έκπτωση της τάξεως του 5%, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν το 2004. Πέντε χρόνια μετά ανάδοχος και Δήμος βρέθηκαν αντίδικοι με αφορμή κάποιες συμπληρωματικές εργασίες που δεν έγιναν από τον ανάδοχο και ο δήμος προέβη σε δέσμευση εγγυητικών. Η εταιρεία στράφηκε κατά του δήμου ζητώντας αποζημίωση 2 εκ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.  Ο ανάδοχος έχασε τις δίκες και τώρα το κτήριο  παραμένει στα χέρια του δήμου ανεκμετάλλευτο ωστόσο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για έγκριση Προϋπολογισμού 2025

Κλήση σε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισί…