Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ανάπτυξη του τουρισμού στο πρώτο κάδρο στη συνάντηση Μπρίκα – του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Ν. Ξάνθης

Η ανάπτυξη του τουρισμού στο πρώτο κάδρο στη συνάντηση Μπρίκα – του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Ν. Ξάνθης

0

Ποιοι ήταν οι έξι άξονες της συζήτησης


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Ν. Ξάνθης επισκέφθηκε την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, την αντιπεριφερειάρχη Πολυξένη Μπρίκα, και της ανέπτυξε τα προβλήματα του Νομού που χρήζουν επίλυσης, για την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Η συζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, κινήθηκε στους εξής άξονες:

  1. Αρχαιολογικός Τουρισμός

«Εκτός από τα Αρχαία Άβδηρα και το Κάστρο των Πόρων στο Λάγος στη πεδινή έκταση, έχουμε και την αρχαία Αναστασιούπολη.

Η ανάδειξή τους μπορεί να γίνει μόνο με καθαρισμό, σηματοδότηση, σημεία παρακολούθησης και φυσικά πρόσβαση.

Στον ορεινό όγκο όπου βρίσκονται το Κάστρο της Καλύβας (στο Άνω Ιωνικό), το Κάστρο του Αερικού (στο χωριό Μυρτούσα), το Κάστρο της Ξάνθειας και το Οχυρό του Εχίνου, θα πρέπει επίσης να υπάρξει πρόσβαση, καθαρισμός και σηματοδότηση».

  1. Θρησκευτικός Τουρισμός

«Θα πρέπει τα ενεργά Μοναστήρια της Παναγίας Καλαμούς, της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, η Μονή Ταξιαρχών, ο Άγιος Νικόλαος στο Πόρτο Λάγος με τη Παναγία Παντάνασσα, να αξιοποιηθούν με ξεχωριστό οδηγό, ο οποίος θα εμπλουτιστεί και με Βυζαντινές εκκλησίες. ( όπως στα ερείπια του Ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Λάγος όπου εκρεμάσθη ο τελευταίος επίσκοπος περιθωρίου Θεοφάνης)».

  1. Εμπορικός Τουρισμός

«Θα πρέπει οι λαϊκές αγορές Ξάνθης και Λάγος να αναβαθμιστούν, να εξωραϊστούν και πλαισιωθούν με αρκετές εμπορικές εκθέσεις».

  1. Ιαματικός Τουρισμός

«Το Γεωθερμικό Πεδίο της Ξάνθης, που πηγάζει στις Θέρμες και οι φλέβες του αναβλύζουν στο κάμπο της Ξάνθης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Δεν επιτρέπεται αυτό το Θείο δώρο, να το έχουμε χωρίς να λειτουργούμε λουτρόπολη.

Και δε πρέπει να αναπτυχθεί μόνος ως λουτρόπολη αλλά και ως σημείο Αθλητικό, με την δημιουργία πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων για προπονήσεις, αγώνες κολυμβητών και πρέπει να συνδεθεί με τη Βιστονίδα και το Λάγος, η οποία Βιστονίδα από την Αρχαία Αναστασιούπολη, τις εκβολές του Κοσύνθου, το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Κεσσάνη και μέχρι το Λάγος, θα πρέπει να έχει σημεία πρόσβασης, ποδηλατόδρομος-πεζοδρόμιο και σημεία αναψυχής με κιόσκια και παγκάκια, κάδους απορριμμάτων και νερό.

Η δε παραλία του Λάγος, επειδή είναι ρηχή αλλά η πιο πλούσια σε άλατα, ιώδιο και ιχνοστοιχεία, και βεβαίως και η πιο ζεστή, θα πρέπει να καθαριστεί, να είναι προσβάσιμη και να δοθεί προς χρήση, παράλληλα με τη δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου γύρω από το δάσος του Λιμανιού».

  1. Αθλητικός Τουρισμός

«Πρέπει να αρχίσει από τα Λουτρά της Ποταμιάς, με δημιουργία πισίνας ή πισινών ολυμπιακών διαστάσεων, για όλους τους κολυμβητικούς συλλόγους Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και να λειτουργήσει ναυταθλητικός όμιλος στον Κόλπο Βιστονίδας και στη Λίμνη Βιστονίδα, με προοπτικές να γίνουν εγκαταστάσεις για φιλοξενία εθνικών ομάδων για προετοιμασία καθώς και για διεθνείς αγώνες».

  1. Οικολογικός – Περιβαλλοντικός Τουρισμός

Εφ’ όσον αναπτυχθεί ο Ιαματικός και ο Αθλητικός Τουρισμός, σημαίνει ότι θα υπάρχουν προσβάσεις, σημεία παρακολούθησης και αυτόματα θα αναπτυχθεί και ο Οικολογικός-Περιβαλλοντικός Τουρισμός, με ανάδειξη βεβαίως και των στενών του Νέστου και του δάσους Κοτζά Ορμάν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για έγκριση Προϋπολογισμού 2025

Κλήση σε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισί…