Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. κραυγάζουν την αγωνία τους για την κατάρρευση των Νοσοκομείων της ακριτικής Περιφέρειας

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. κραυγάζουν την αγωνία τους για την κατάρρευση των Νοσοκομείων της ακριτικής Περιφέρειας

0

Οι Βουλευτές Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ και Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κατέθεσαν ως αναφορά για τους Υπουργούς Υγείας και  Οικονομικών την κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (16.11.23)  με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου γίνεται αναφορά στην «ερημοποίηση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στις ευθύνες της πολιτείας για τη μη στελέχωσή του.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. ζητούν κίνητρα για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, όπως φοροαπαλλαγές, αυξημένη μοριοδότηση, επίδομα για στέγαση κ.λπ. και αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου.

Αιτούμενοι δε συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προειδοποιούν πως «ΣTHN ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Θεωρούμε απαράδεκτο να μετακυλίονται οι ευθύνες και η ανεπάρκεια του Υπουργείου σε όλη την εκπαιδευτική αλυσίδα»

Με δηκτική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ξάνθης θίγει το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων Ανακοίνωσε ε…