Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Μητσοτάκης: Είχε και μία θετική πλευρά η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ 

Κ. Μητσοτάκης: Είχε και μία θετική πλευρά η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ 

0

Δήλωση του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ. «Η επανένωση των γλυπτών αποτελεί αίτημα από την αρχή της σύστασης του κράτους μας», είπε η κ. Σακελλαροπούλου


Στην ακύρωση της συνάντησης του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ λόγω των γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το πρωί της Τετάρτης.

“Πρώτη παρατήρηση, δεν θα επηρεάσει το γεγονός τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου. Σχέσεις με σημαντικό ιστορικό βάθος”, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Δεύτερον, εξέφρασε την άποψη ότι “είχε μία θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης. Απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα παγκοσμίως το δίκαιο αίτημά της Ελλάδος για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα”.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με τη συνάντηση αυτή ήθελε να την ενημερώσει “για μία σειρά από σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. συνεπής με το προεκλογικό μας πρόγραμμα και με την νομιμοποίηση που λάβαμε για μεγάλες αλλαγές”.

Υπενθύμισε ειδικότερα ότι ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην παρέμβαση στον Ποινικό Κώδικα την οποία παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για μία ακόμη σημαντική μεταρρύθμιση.

Ειδικά για το διπλωματικό επεισόδιο στο Λονδίνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Παρακολουθήσαμε όλοι όσα έγιναν στο Λονδίνο. Ο Παρθενώνας, το κορυφαίο σύμβολο της κλασικής περιόδου, είναι σημαντικός για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αφού συμβολίζει τη δημοκρατία και τη φιλοσοφία. Η επανένωση των γλυπτών αποτελεί αίτημα από την αρχή της σύστασης του κράτους μας και τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει, έχει βρει -και αυτό το βρίσκω πολύ σημαντικό- την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς και την βρετανική κοινή γνώμη, και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Το ζήτημα βέβαια θέλει τον χρόνο του, ελπίζουμε όμως ότι το δίκαιο αυτό αίτημα της χώρας μας θα βρει τελικά ανταπόκριση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ υπό διαμόρφωση: Πολιτικές αντιπαραθέσεις στο debate των υποψήφιων προέδρων

Διάθεση ενότητας, αλλά και ουσιαστικές διαφορές αναδείχθηκαν στην τηλεμαχία της Τετάρτης Ω…