«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Γ.Ν.Ξ», απαντά ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας έθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν, όσον αφορά στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Ο κ. Μπαράν σχολίασε ότι «στο ήδη αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας έρχονται να προστεθούν και οι τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε συνδυασμό με τις αστοχίες στη διαχείριση της πρόσφατης πανδημίας», ενώ πρόσθεσε ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης σε μια απέλπιδα προσπάθεια αφύπνισης σπεύδει να αναδείξει με στιβαρά, τεκμηριωμένα και αληθή επιχειρήματα όλα τα ως άνω αναφερόμενα, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει η Δημόσια Υγεία στον Νομό Ξάνθης».
Επιπρόσθετα, τόνισε στην σχετική ερώτηση ότι «τον τελευταίο χρόνο πρόσκαιρες λύσεις όπως οι ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία και η συνεπικουρία στρατιωτικών ιατρών δεν επέφεραν όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, τα επιθυμητά αποτελέσματα ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας».
Ο κ. Μπαράν ρώτησε τον αρμόδιος Υπουργό:
- Πως σκοπεύει να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Γ.Ν. Ξάνθης, προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία των πολιτών του Νομού;
- Θα προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις παθολόγων και υπόλοιπων υγειονομικών ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν επαρκώς τα κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο;
Απάντηση Υφυπουργού Υγείας: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης»
Μετά από δύο μήνες ήρθε η απάντηση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους ο οποίος υπογράμμισε ότι «έχουν πραγματοποιηθεί δέκα προκηρύξεις εκ των οποίων οι πέντε θέσεις αφορούν τη στελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας σε βαθμό Επιμελητή Β΄, Διευθυντή και Συντονιστή Διευθυντή. Επιπλέον, στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας υπηρετούν έξι ειδικευόμενοι ιατροί, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε παράταση παραμονής και ο ένας είναι με σύμβαση Covid19».
Ενώ όσον αφορά τα οικονομικά του Νοσοκομείου ανέφερε ότι «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου εξασφαλίζεται , επιπροσθέτως, με την αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του. Συγκεκριμένα σημειώνεται διακριτή διαφορά μεταξύ του μέσου όρου του ετήσιου προϋπολογισμού κατά την τετραετία 2015-2019, όπου οι πιστώσεις άγγιζαν τα 8.651.257 και της περιόδου 2019- 2023, κατά την οποία το αντίστοιχο ποσό είναι κατά μέσο όρο 10.869.818».