Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Mountain Meat: Μια νέα συνεργασία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή κρέατος από γηγενείς και ελευθέρας βοσκής φυλές των ορεινών της Ξάνθης και της Δράμας

Mountain Meat: Μια νέα συνεργασία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή κρέατος από γηγενείς και ελευθέρας βοσκής φυλές των ορεινών της Ξάνθης και της Δράμας

0

Σκοπός της πρώτης συνάντησης της ομάδας έργου του Mountain Meat ήταν η γνωριμία των μελών του Τμήματος Δασολογίας με τους κτηνοτρόφους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης, και των περιοχών που δραστηριοποιούνται οι κτηνοτροφικές μονάδες που συμμετέχουν

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 27/10/2023, η συνάντηση της ομάδας έργου Mountain Meat, μιας νέας συνεργασίας που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή κρέατος από γηγενείς και ελευθέρας βοσκής φυλές των ορεινών της Ξάνθης και της Δράμας, με στόχο την ανάδειξή του σε brand υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις αγορές των αστικών κέντρων.

Σκοπός της πρώτης συνάντησης της ομάδας έργου του Mountain Meat ήταν η γνωριμία των μελών του Τμήματος Δασολογίας με τους κτηνοτρόφους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης, και των περιοχών που δραστηριοποιούνται οι κτηνοτροφικές μονάδες που συμμετέχουν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι ανάγκες των κτηνοτροφικών μονάδων και ο τρόπος υλοποίησης του έργου Mountain Meat.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΜΕΤΡΟ 16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και πιο συγκεκριμένα το ΥΠΟΜΕΤΡΟ 16.1 – 16.2 «ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ».

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Το εταιρικό σχήμα του Mountain Meat, συμπληρώνουν:

  • Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
  • η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης
  • η εταιρεία Agromet IKE
  • ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης
  • η Κτηνοτροφική Μονάδα Συμεών Ζευκίδη
  • η Κτηνοτροφική Μονάδα Όλγας Κεϋβανίδου
  • η Κτηνοτροφική Μονάδα Ελευθέριου Τσορμπατζίδη
  • η Κτηνοτροφική Μονάδα Νικόλαου Τσορμπατζίδη

Αντικείμενο του έργου Mountain Meat, είναι η διαχείριση της Κόκκινης Φυλής βοοειδών της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Δράμας, μέσω ψηφιακών τεχνολογιών διαχείρισης βοσκοτόπων.

Απώτερος σκοπός του έργου, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του κρέατος των γηγενών και ελευθέρας βοσκής φυλών, είναι η δημιουργία ενός brand υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις αγορές των αστικών κέντρων μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες εξέλιξης για τους κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Δράμας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…