Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα επιδιώξει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά και την απόφαση για το κλείσιμο Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων και στη Θράκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα επιδιώξει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά και την απόφαση για το κλείσιμο Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων και στη Θράκη

0

«Δεν θα διαταραχθεί ο πληθυσμός των όσων εκτάκτως ή μονίμως κατοικούν στην περιοχή», τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα επιδιώξει ο βουλευτής Ροδόπης μετά και την απόφαση για το κλείσιμο Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων και στη Θράκη «Δεν θα διαταραχθεί ο πληθυσμός των όσων εκτάκτως ή μονίμως κατοικούν στην περιοχή» στις πληροφορίες που αφορούν σε απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  σύμφωνα με την οποία αναμένεται να κλείσουν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, στο πλαίσιο του χωρικού επανασχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και στην Θράκη, σχολίασε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση μεταξύ άλλων και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, καθώς φαίνεται πως αφορούν και κέντρα κατάταξης στα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Στυλιανίδης, δήλωσε ενήμερος για το ζήτημα, ενώ όπως τόνισε επίκειται σχετική συνάντησή του με τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Όπως εξήγησε ωστόσο ως προς τα απτά δεδομένα «τα στρατόπεδα εκπαίδευσης δεν λειτουργούν με την παλιά λογική που ερχόντουσαν από όλη την Ελλάδα πρόσθετοι στρατιώτες για να εκπαιδευτούν καθόντουσαν μερικούς μήνες και μετά φεύγανε στις μονάδες τους». «Κυρίως η εκπαίδευση γινόταν το προηγούμενο διάστημα μέσα στις μονάδες και αυτοί που ερχόντουσαν στις μονάδες ήταν αυτοί που επρόκειτο να μείνουν στις μονάδες» πρόσθεσε για να εξηγήσει πως «ακόμα  και αν αλλάζει ο τρόπος εκπαίδευσης, κάποιο στέλεχος ή κάποιος νεοσύλλεκτος χρειαστεί να πάει σε ένα άλλο κέντρο εκπαίδευσης, σε κάποια άλλη πόλη για να πάρει μια ειδικότητα, δεν θα μειωθεί επ’ουδενί η ροή επιστροφής του στις μάχιμες μονάδες της περιοχής μας».

Ο κ.Στυλιανίδης τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει την περιοχή είναι να μην απομειωθεί ο πληθυσμός των όσων εκτάκτως ή μονίμως κατοικούν στην περιοχή μας, όπως και το τα παιδιά που είναι από την Θράκη θα μπορούν να έρχονται στην Θράκη, δεδομένα για τα αμφότερα τα οποία ο ίδιος μετέφερε την διαβεβαίωση του Υπουργού ότι «δεν θα διαταραχθούν».

«Αν ο στρατός ακολουθεί κάποιες μεθόδους εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης κ.ο.κ., αυτό θα το δούμε, όπως θα δούμε και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να βγούμε περισσότερο ωφελημένοι» τόνισε για να επαναλάβει πως εκκρεμεί η δια ζώσης συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ώστε «να δούμε το πώς μπορούμε και δημογραφικά να ενισχύσουμε την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα».

Πηγή: Παρατηρητής Θράκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Νοσοκομείο Ξάνθης;

Ερώτηση ΚΚΕ στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας μετά το έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτι…