Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ξάνθης

Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ξάνθης

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Με πρωτοβουλία της ομάδας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης στην οποία συμμετείχε το Σωματείο Εργαζομένων, αφού βέβαια προηγήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της ομάδας πρωτοβουλίας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, η οποία απαρτίζεται από πολίτες διαφόρων επαγγελματικών χώρων. Για άλλη μία φορά στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε το ζήτημα της υποστελέχωσής του σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, κάτι που δυσχεραίνει τη λειτουργία του. Επίσης, κλήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να δράσουν συλλογικά, να ασκήσουν πιέσεις, ώστε η εικόνα αυτή να αποκατασταθεί.

«Η κατάσταση με το Νοσοκομείο αναντίρρητα είναι πολύ άσχημη, ζητάμε μαζικές προσλήψεις γιατρών»
Ελένη Γεωργιάδου
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ξάνθης

Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Γεωργιάδου στο «Ε»: «Η Υγεία αφορά ΟΛΟΥΣ και πρέπει ΟΛΟΙ να κινητοποιηθούμε άμεσα!-Επιστρέφουμε με νέα κινητοποίηση τον Σεπτέμβριο!»

Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης, Ελένη Γεωργιάδου, σημειώνει συμπληρωματικά στο «Ε»:

«Στην ουσία συστάθηκε μία επιτροπή, η οποία προσπάθησε να κάνει κάτι με σκοπό να βελτιωθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας. Έτσι, είπαμε να συμμετέχουμε κι εμείς ως Σωματείο.

Όσον αφορά την δράση της Κυριακής, αξιοσημείωτο είναι πως ήρθαν πολίτες από διάφορους χώρους, οι οποίοι θέλουν να δώσουν μία χείρα βοηθείας. Η κατάσταση αναντίρρητα είναι πολύ άσχημη. Το βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η υποστελέχωση και συγκεκριμένα σε ιατρικό προσωπικό. Αυτό βέβαια θα λυθεί μονάχα αν καλυτερεύσουν και οι συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο. Πρέπει, ας πούμε να έρθουν τρεις Παθολόγοι στο Τμήμα, δεν αρκεί ένας, δεν μπορεί μόνος του να βγάλει εις πέρας τον φόρτο εργασίας.

Συνεπώς, ζητάμε μαζικές προσλήψεις γιατρών. Επίσης, είναι αναγκαίο να απλοποιηθεί ο τρόπος προσλήψεων. Εμείς, ως Σωματείο στείλαμε έγγραφα στο αρμόδιο Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς, είχαμε κάνει και την κινητοποίηση στην πλατεία τον Φεβρουάριο και τώρα επανερχόμαστε με νέα τον Σεπτέμβριο. Η Υγεία αφορά ΟΛΟΥΣ και πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε άμεσα, άλλωστε κι εμείς επιδιώκαμε να ακουστεί στον κόσμο ότι το πρόβλημα στο Νοσοκομείο είναι έντονο! Θέλουμε μαζί μας όλους τους δήμους της Π.Ε. Ξάνθης επειδή το Γ.Ν.Ξ. καλύπτει όλες τις ανάγκες τους».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στα Άβδηρα

Ο ασθενής μεταφέρθηκε από το Κ.Υ. Αβδήρων στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαγνώστηκε η μόλυνσή…