Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φάμελλος για πυρκαγιές: Η ευθύνη είναι της πολιτείας

Φάμελλος για πυρκαγιές: Η ευθύνη είναι της πολιτείας

0

«Την επόμενη μέρα των πυρκαγιών χρειάζεται αποκατάσταση και αποζημιώσεις» ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος

«Σεβόμαστε πάρα πολύ τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο πεδίο των πυρκαγιών και επιλέξαμε να μην κάνουμε παρεμβάσεις την ώρα του επιχειρησιακού σχεδίου και χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα όλων των διαθέσιμων μέσων» είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας ταυτόχρονα πως είναι πολύ μεγάλο το αποτύπωμα ήδη στη ΝΑ Αττική.

Χαρακτήρισε «ιδιαίτερα λανθασμένο που η κυβέρνηση επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στους δήμους». «Είναι ευθύνη της πολιτείας. Εάν η κυβέρνηση δίνει χρήματα σε έναν δήμο για έργα πρόληψης των πυρκαγιών δεν θα πρέπει να ελέγξει εάν έγιναν;» επισήμανε.

«Εφόσον εκτιμούμε ότι το πρόβλημα είναι η κλιματική κρίση πρέπει να κάνουμε κάτι για την κλιματική κρίση»

Όπως σημείωσε «εφόσον εκτιμούμε ότι το πρόβλημα είναι η κλιματική κρίση πρέπει να κάνουμε κάτι για την κλιματική κρίση και το περιβάλλον. Δεν μπορεί π.χ να καταψηφίζει ο κ. Μητσοτάκης να καταψηφίζει το νόμο για την αποκατάσταση της φύσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ήταν λάθος» και επιπλέον σημείωσε «εφόσον φοβόμαστε στην κλιματική κρίση θα πρέπει να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της κοινωνίας μας». Όπως ανέφερε αυτό σημαίνει « Ισχυρότερη πολιτεία, ισχυρότερο κράτος. Με σχεδιασμό και στελέχωση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεκαπέντε δημάρχους από την Γερμανία υποδέχθηκε ο Δήμος Ξάνθης

Περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημο…