Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Καλούμε τη ΝΔ να μην γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές με ακροδεξιά παιχνίδια

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Καλούμε τη ΝΔ να μην γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές με ακροδεξιά παιχνίδια

0

Παρέμβαση από την τοπική οργάνωση μετά τις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Τουρκικό Προξενείο

«Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μειονοτικών  πολιτών, ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης, αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική», υπογραμμίζει μέσω ανακοίνωσής του

Επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης μέσω ανακοίνωσης του προς την Νέα Δημοκρατία καθώς, όπως αναφέρει, ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ έχει επιδοθεί σε κρεσέντο αλαζονείας και περιφρόνησης, Ελλήνων πολιτών που ανήκουν στη μειονότητα της Θράκης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Καθοδηγούμενοι από την έπαρση, δεν ανέχονται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της  μειονότητας στη Θράκη.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μειονοτικών  πολιτών, ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης, αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας, για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.

Εάν θέλουν να εξηγήσουν την ψήφο της μειονότητας, ας αναζητήσουν τα αίτια αυτής της επιλογής όχι σε fake news και σε φοβικά σύνδρομα, αλλά στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις και έχει ασκήσει ξεκάθαρες πολιτικές για τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη και πάντοτε απέναντι σε απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά μας.

Καλούμε τη ΝΔ να μην επιμείνει, για λόγους ψηφοθηρικούς, σε μια εθνικά επιζήμια στάση, προσβάλλοντας Έλληνες πολίτες, επειδή ψήφισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι τους δικούς της υποψηφίους. Καλούμε τη ΝΔ, μπρος στο στενό κομματικό της συμφέρον,  να μην γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές με ακροδεξιά παιχνίδια και να μη δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…