Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύγχυση από τις «παραφωνίες» στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  

Σύγχυση από τις «παραφωνίες» στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  

0

Για το φορολογικό πρόγραμμα. Ν. Ανδρουλάκης: «Θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη»

 

Α. Μήτρου, ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Το σύστημα της ΝΔ έχει θέσει τεχνηέντως τον μηχανισμό της μονταζιέρας για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο»

 

 

Σύγχυση και μη δημιουργική… ασάφεια για το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την φοροεισπρακτική του πολιτική προκαλούν δηλώσεις βουλευτών του και συγκεκριμένα του Στέφανου Παραστατίδη και Παναγιώτη Δουδωνή σε τηλεοπτικές εκπομπές δημιουργώντας ένα θολό τοπίο και αφήνοντας υπόνοιες για κρυφή ατζέντα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις δηλώσεις αυτές δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα όπως πριν λίγο καιρό στην δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου που του στοίχισε και την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Α. Μήτρου, ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Το σύστημα της ΝΔ έχει θέσει τεχνηέντως τον μηχανισμό της μονταζιέρας για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο»

Κληθείς να σχολιάσει αλλά και να εξηγήσει τι συμβαίνει με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Αντώνης Μήτρου απέδωσε το όλο θέμα σε μονταζιέρα από την ΝΔ: «Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει δυναμική που αποτυπώθηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Όμως πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Γι’ αυτό και το σύστημα της ΝΔ έχει θέσει τεχνηέντως τον μηχανισμό της μονταζιέρας για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να τον απομακρύνει από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που λέει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι η αποκλιμάκωση του ΕΝΦΙΑ και η δικαιότερη κατανομή των φόρων για τα ευάλωτα και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Το ΠΑΣΟΚ πρεσβεύει στην φορολογική δικαιοσύνη να κατανέμει δηλαδή δικαιότερα τα φορολογικά βάρη ώστε να έχει κοινωνικό κράτος σωστά χρηματοδοτημένο. Αυτή είναι η αλήθεια μας και την λέμε. Αλλά έχει  δημιουργηθεί τόση τοξικότητα που βλέπουμε τα αποτελέσματα», σχολιάζει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Αντώνης Μήτρου.

Ν. Ανδρουλάκης: «Θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη»

Να σημειώσουμε ότι  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκης που βρίσκεται σε περιοδεία στη Χίο δήλωσε για  το θέμα: «Θέλω να πω, επίσης, κάτι, διότι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση σήμερα για τα φορολογικά θέματα. Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο. Έχει ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα.

Γιατί έχουμε αυτή τη θέση; Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες ανισότητες. Δεν μπορεί να μην το βλέπει ο κ. Μητσοτάκης, όταν -σύμφωνα τον ΟΟΣΑ – τα νοικοκυριά της χώρας μας είναι τρίτα από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη. Όταν τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι άδικοι φόροι που χτυπούν τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Συγχρόνως 150 εισηγμένες εταιρείες – μεγάλες εταιρείες – έχουν τριπλασιάσει τα κέρδη τους. Αυτό δείχνει ότι οι φορολογικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Έχουμε άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση».

Ν. Χριστοδουλάκης για φορολόγηση στις γονικές παροχές

Όσον αφορά τη φορολογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις γονικές παροχές, ο υπεύθυνος για τη σύνταξη του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι «αυτή η φορολογία είναι μια δικαιότερη ρύθμιση διότι βελτιώνει κάπως την αίσθηση ισότητας που πρέπει να επικρατήσει σε μια κοινωνία. Είναι αδιανόητο περιουσίες 4,8 εκατομμυρίων ευρώ να κληρονομούνται χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ φόρος». Εξήγησε δε ότι «οι 800.000 πολλαπλασιάζονται επί έξι, διότι είναι οι δύο γονείς που μπορούν να κάνουν μεταβίβαση, είναι οι δύο παππούδες που μπορούν επίσης να κάνουν μεταβίβαση αλλά και οι άλλοι δύο παππούδες που μπορούν να κάνουν μεταβίβαση. Άρα, έξι άτομα μπορούν να μεταβιβάσουν σε έναν τυχερό βλαστό μιας υπερπλούσιας οικογένειας 4,8 εκατομμύρια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η μεγάλη ανισότητα πλούτου, η οποία είναι από τις δυσμενέστερες και τις πιο δυσβάσταχτες που υπάρχουν σε μια κοινωνία, αναπαράγεται και μεταβιβάζεται στην επόμενη γενιά ‘’αφορολόγητη’’».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…