Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 21χρονος που συνελήφθη με σχεδόν ένα κιλό κοκαΐνης

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 21χρονος που συνελήφθη με σχεδόν ένα κιλό κοκαΐνης

0

Το ύποπτο δέμα που είχε κρυμμένα 200 γραμμάρια οδήγησε τους αστυνομικούς της Δίωξης στο σπίτι του

Συνελήφθη και η 20χρονη φίλη του. Εντοπίστηκαν συνολικά 907,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 1.563,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Άμεσα έδρασαν αξιοποιώντας σημαντική πληροφορία οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών Ξάνθης, κατάσχοντας σε αστυνομική επιχείρηση τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει βρεθεί ποτέ στην Ξάνθη. Η επιχείρηση οδήγησε σε δύο συλλήψεις και κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών. Ειδικότερα, σύμφωνα και με ανακοίνωση της αστυνομίας οι δύο άντρες συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 8/6 στην Ξάνθη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», αστυνομικοί της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης έλαβαν πληροφορία που κρίθηκε σημαντική και ανέφερε ότι επρόκειτο να διακινηθεί μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από την πόλη της Ξάνθης προς άλλο Νομό. Κατόπιν τούτου, εντόπισαν την 07/06 σε εταιρεία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε περιείχε σε “καμουφλαρισμένη” συσκευασία 207,6 γρ. κοκαΐνης. Το δέμα φαινόταν σαν να περιλαμβάνει καπνικό προϊόν, με προορισμό νησί του Αιγαίου, ωστόσο εντός της συσκευασίας ήταν καλά κρυμμένη η ποσότητα της κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί άμεσα προσπάθησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία του αποστολές, όπερ και εγένετο.

Την επόμενη μέρα, εντόπισαν τον αποστολές και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για στρατιωτικό 21 ετών. Διενήργησαν έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε με τη γυναίκα 20 ετών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-4 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 700,2 γραμμαρίων,

-8 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους  1.562,7 γραμμαρίων,

-3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

-1 χρηματοκιβώτιο,

-1 αφυγραντήρας,

-το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ,

-κενές νάιλον συσκευασίες,

-1 μπλοκ σημειώσεων και

-κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, απ’ όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…