Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Special Olympics: Σε κλίμα συγκίνησης η Τελετή Αφής της Φλόγας

Special Olympics: Σε κλίμα συγκίνησης η Τελετή Αφής της Φλόγας

0

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, ενός θεσμού που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, άναψε χθες από την Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδη

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου, η Τελετή Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η τελετή τελούσε υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, ενός θεσμού που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, άναψε χθες από την Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδη, μεταφέροντας βαθιά συναισθήματα, ξεκινώντας επίσημα το ταξίδι της από το Ζάππειο στη Γερμανική πρωτεύουσα.

Με την ολοκλήρωση της έπαρσης των Σημαιών της Ελλάδας, της Γερμανίας, των Special Olympics και των Παγκόσμιων Αγώνων «Βερολίνο 2023», ο πρέσβης ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως, «οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics διεξάγονται κάθε 2 χρόνια και έχουν σκοπό να παρακινήσουν την κοινωνία, ώστε να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και τις αδικίες που -ακόμη και στις μέρες μας- παραμένουν και να φέρουν στο φως όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων με νοητική αναπηρία, εντάσσοντάς τους, στους κόλπους της κοινωνίας σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας». Ο κ. Κοδέλλας επεσήμανε ότι «κάθε χρόνο έχουμε περισσότερους αθλητές και αυτό οφείλεται χάρη και στη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω της οποίας, εντάξαμε στα προγράμματά μας 21 νέες πόλεις και κωμοπόλεις, στη Νησιωτική και στην Ηπειρωτική Ελλάδα και έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά, δίνοντας μία νέα ζωή, τόσο σε αυτά, όσο και στις οικογένειές τους».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί, Εξωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics Ευρώπης – Ευρασίας, κ. David Evangelista, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Βερολίνο 2023», κ. Sven Albrecht, ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Mahmut Özdemir και ο Υφυπουργός Αθλητισμού του κρατιδίου του Βερολίνου Δρ. κα. Nicola Böcker-Giannini. Επίσης παρευρέθηκε η Ηγεσία των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…