Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σημαντική ανακάλυψη για τη θεραπεία της ενδομητρίωσης από επιστήμονες στην Αυστραλία

Σημαντική ανακάλυψη για τη θεραπεία της ενδομητρίωσης από επιστήμονες στην Αυστραλία

0

Οι ερευνητές θα μπορούν να διαφοροποιούν τις θεραπείες από διαφορετικούς τύπους ενδομητρίωσης

Ένα παγκόσμιο πρωτοποριακό άλμα που θα μπορούσε να αλλάξει τη θεραπεία της ενδομητρίωσης και να βελτιώσει την υγεία των γυναικών που ζουν με την επώδυνη και εξουθενωτική νόσο έκαναν ερευνητές στην Αυστραλία.

Ερευνητές από το Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών του Σίδνεϊ καλλιέργησαν ιστό από κάθε γνωστό τύπο ενδομητρίωσης, παρατηρώντας τις αλλαγές και συγκρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στις θεραπείες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές θα μπορούν να διαφοροποιούν τις θεραπείες από διαφορετικούς τύπους ενδομητρίωσης, καθορίζοντας αν μια γυναίκα θα χρειαστεί θεραπείες γονιμότητας.

Ο καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών του Σίδνεϊ, Jason Abbott, δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian ότι η εξέλιξη αυτή είναι συγκρίσιμη με εκείνες που έγιναν στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού πριν από τρεις δεκαετίες.

Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια ασθένεια που επηρεάζει τουλάχιστον μία στις εννέα γυναίκες και κορίτσια της Αυστραλίας, με συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, έντονες περιόδους, φούσκωμα, αιμορραγία από την ουροδόχο κύστη και το έντερο, κόπωση, άγχος που προκαλείται από τον πόνο και υπογονιμότητα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…