Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Σφραγίδα» αισθητικής και νοστιμιάς στον ανακαινισμένο Ζέφυρο

«Σφραγίδα» αισθητικής και νοστιμιάς στον ανακαινισμένο Ζέφυρο

1

Στην εμβληματική γειτονιά της «Οικίας Χατζιδάκι», το γνωστό τσιπουράδικο «μεταμορφώθηκε» για να χαρίσει νέες στιγμές απόλαυσης σε ξανθιώτες και επισκέπτες

Με διάθεση εικαστικής παρέμβασης και σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης η Τίνα Κονταρίδου ανέλαβε την ανακαίνιση. «Ήθελα να τιμήσω τους ξανθιώτες που με τιμούν τόσα χρόνια», λέει στο «Ε» ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Τσακαλίκας

Πλήρως ανακαινισμένο, το γνωστό τσιπουράδικο «Ζέφυρος» στον πεζόδρομο της Κονίστης, διατηρώντας την ποιότητα και όλα τα μυστικά των γευστικότατων μεζέδων του, περιμένει τους ξανθιώτες και τους επισκέπτες της πόλης για νέες εμπειρίες απόλαυσης και γαστρονομικών συναντήσεων.

Ο χώρος μεταμορφώθηκε πλήρως με την υπογραφή της Τίνας Κονταρίδου, η οποία θέλησε αφενός να συνδέσει το χώρο με την εμβληματική γειτονιά της «Οικίας Χατζιδάκι» και αφετέρου να προβεί σε μια παρέμβαση με εικαστική διάθεση σύνδεσης με την ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης.

«Αυτό που επιλέξαμε είναι να προβούμε στην μεταμόρφωση ενός από τα πιο παλιά τσιπουράδικα της πόλης, όχι με την προσέγγιση μιας απλής ανακαίνισης, αλλά με μια διάθεση υπέρβασης, προκειμένου να αναβαθμιστεί προοδευτικά και συνολικά, η περιοχή του παραδοσιακού οικισμού», ανέφερε η ίδια στο «Ε» μιλώντας για την εκ βάθρων ανακαίνιση του χώρου, όπου κυριαρχούν τα θαλασσινά χρώματα με ύφος μίνιμαλ, που συνδυάζεται ωστόσο με την παράδοση. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, στην περιοχή μας αναδεικνύονται μια σειρά από γαστρονομικοί προορισμοί και η Ξάνθη συγκεντρώνει όλα τα κριτήρια για να ξεχωρίσει και να συνδυάσει τις μοναδικές γεύσεις, με τη σύνδεση με την ιστορία και την αισθητική.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης, κ. Δημήτρης Τσακαλίκας, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, ανέφερε: «σε αυτή την εμβληματική γειτονιά, ήθελα να ανταποδώσω στους ξανθιώτες την τιμή που μου κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και να προσφέρω τις γεύσεις που έχουν αγαπήσει σε ένα αναβαθμισμένο αισθητικά περιβάλλον».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…