Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την ΕΤΑΔ για το κάμπινγκ Φαναρίου από το δήμο Κομοτηνής

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την ΕΤΑΔ για το κάμπινγκ Φαναρίου από το δήμο Κομοτηνής

0

Καλεί τη διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να λειτουργήσει το κάμπινγκ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2023 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τη μέχρι τώρα στάση της εταιρίας Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και τη μη λειτουργία του Camping Φαναρίου.

Με το ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα ενόψει της πιθανολογούμενης μη λειτουργίας αυτού, γεγονός που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, εκφράζοντας δυσαρέσκεια «τόσο στο θέμα αυτό, όσο και γενικώς στον τρόπο διαχείρισης των ακινήτων που της ανήκουν (παραλιακή ζώνη, κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΙΑ, ΞΕΝΙΑ, κλπ.), δεδομένου ότι όλα εμφανίζουν έντονη εικόνα εγκατάλειψης χωρίς να λαμβάνονται από πλευράς της εταιρίας οι δέουσες πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή τους, γεγονός ιδιαιτέρως επιβλαβές για την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τη διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε το Camping Φαναρίου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης. Ζητά  να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για την αξιοποίηση όλων των ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας και μένουν εδώ και χρόνια αναξιοποίητα εις βάρος της περιοχής.

«Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι εάν η απαξίωση αυτή συνεχιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα δέοντα, προασπιζόμενοι τα τοπικά συμφέροντα με προσφυγή ακόμη και στη δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών όπου τυχόν υπάρχουν», καταλήγει το ψήφισμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…