Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πιέσεις ΝΑΤΟ για ένταξη της Σουηδίας – Στην Τουρκία θα μεταβεί ο Στόλτενμπεργκ

Πιέσεις ΝΑΤΟ για ένταξη της Σουηδίας – Στην Τουρκία θα μεταβεί ο Στόλτενμπεργκ

0

«Συνομίλησα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στις αρχές της εβδομάδες και θα μεταβώ στην Άγκυρα στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία «στο εγγύς μέλλον», προκειμένου να προσπαθήσει να άρει τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Συνομίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν στις αρχές της εβδομάδες και θα μεταβώ στην Άγκυρα στο εγγύς μέλλον», προκειμένου «η Σουηδία να γίνει μέλος της Συμμαχίας το συντομότερο δυνατό», διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ από το Όσλο, όπου διεξάγεται η διήμερη σύνοδος υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

«Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Μόσχα δεν έχει δικαίωμα βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ», επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Προχωράμε, οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος», πρόσθεσε.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ωστόσο, ενώ η Φινλανδία εντάχθηκε στη Συμμαχία τον Απρίλιο, η ένταξη της Σουηδίας καθυστερεί λόγω αντιρρήσεων που προβάλλουν η Τουρκία και η Ουγγαρία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…