Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομόφωνα «Ναι» για  την παιδική χαρά στο Δροσερό

Ομόφωνα «Ναι» για  την παιδική χαρά στο Δροσερό

0

Μετά από τρεις ώρες συζήτησης με εντάσεις και διαξιφισμούς στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

 

Τι γίνεται  με την ανέγερση Δημοτικού και Γυμνασίου στο Δροσερό;

 

Πολλά «κροκοδείλια» δάκρυα έπεσαν χθες κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για το Δροσερό, με αφορμή το θέμα που αφορούσε την μίσθωση χώρου για να την δημιουργία αθλητικού χώρου και παιδικής χαράς στον συνοικισμό. Ένα θέμα θυμίζουμε, που επανήλθε στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση της Τρίτης, αφού στο προηγούμενο συμβούλιο η αντιπολίτευση αποχώρησε χωρίς να το ψηφίσει ενώ απαιτούνταν ενισχυμένη πλειοψηφία.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις διευκρινήσεις από την δημοτική αρχή ότι το θέμα αφορά την απευθείας μίσθωση τμήματος ακινήτου στην περιοχή του Δροσερού, έκτασης 6.683,04 τ.μ., για το οποίο η δημοτική αρχή αιτήθηκε και πέτυχε την παραχώρησή του από την ΕΤΑΔ, για 25 χρόνια με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα (125 ευρώ το μήνα). Το ακίνητο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κοινωφελών χώρων αθλητισμού και αναψυχής, ενώ θα γίνει και ανάπλαση της υφιστάμενης παιδικής χαράς του Δροσερού, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια και χρήζει άμεσης παρέμβασης. Ειπώθηκε ακόμη ότι το έργο θα ενταχθεί για χρηματοδότηση από  το Πράσινο Ταμείο.

Διαξιφισμοί Μελισσόπουλου – Τσακιρίδη

Έντονα ενοχλημένος από την δημοτική αρχή για δηλώσεις της και επικριτικές αναφορές μέσω του  Τύπου σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης στο προηγούμενο δημοτικό, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους κ. Σάββας Μελισσόπυλος. Επέρριψε δε ευθύνες στην δημοτική αρχή για την κατάσταση στο Δροσερό και τώρα αλλά και παλαιότερα. Μια ευθύνη διαχρονική όπως είπε. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι το έργο αυτό γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους. Απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε ότι «Μοιράζεται καθρεφτάκια σε ιθαγενείς»! Ο κ. Μελισσόπουλος επίσης είχε έντονο λεκτικό διαξιφισμό με τον κ. Αφεντούλη Τσακιρίδη όταν αυτός υπερασπίστηκε την δημοτική αρχή. Ειπώθηκαν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και ειρωνικά σχόλια για  την στάση του  κ. Τσακιρίδη να προσχωρήσει στην παράταξη του δημάρχου και να αναλάβει διοικητικό ρόλο στο δήμο. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του προσθέτοντας ότι η παράταξή του «Αγάπη για την Ξάνθη μας» άσκησε εποικοδομητική αντιπολίτευση και πάντα στήριζε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για έργα και δράσεις και δεν άσκησε ποτέ αρνητική και στείρα αντιπολίτευση, όπως ο κ. Μελισσόπουλος.

Αναφορές για νέες σχολικές μονάδες στο Δροσερό

Να σημειώσουμε ότι με αφορμή το θέμα της παιδικής χαράς η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν το Δροσερό. Μια ιστορική αναφορά σ’ αυτά έκανε η κα Αριάννα Παπαϊωάννου τονίζοντας την αναγκαιότητα για νέο δημοτικό σχολείο στο Δροσερό η οποία διαπιστώθηκε από το 2012 και την προσπάθεια να ανεγερθεί στο οικόπεδο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που παραχωρήθηκε στον δήμο και που τελικά δεν προχώρησε. Να σημειώσουμε ότι έχει  ειπωθεί στο παρελθόν ότι υπάρχει πολεοδομικό πρόβλημα καθώς το Δροσερό είναι εντός σχεδίου πόλης και χρειάζεται για να γίνει κατασκευή σχολικής μονάδας εντός του οικισμού που είναι το οικόπεδο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα πρέπει να γίνει με ρύθμιση κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, προκειμένου να βγουν όλες οι μελέτες και οι οικοδομικές άδειες. Επίσης αναφορά έγινε και στην ανέγερση Γυμνασίου σε οικοπεδικό χώρο 5,5 στρεμμάτων στην περιοχή των Πετρελαιοαποθηκών  για το οποίο ο δήμος ενδιαφέρθηκε να αγοράσει προκειμένου να κατασκευαστεί Γυμνάσιο όπου θα φοιτούν παιδιά που χωροταξικά ανήκουν στη ευρύτερη περιοχή. Όπως είπε ο δήμαρχος η επιτροπή που εξέτασε τον χώρο τον βρήκε ακατάλληλο και τώρα ο δήμος βρίσκεται  σε διαδικασία εξεύρεση άλλου χώρου για την ανέγερση Γυμνασίου.

Μετά από 3 ώρες γκρίνια το ψήφισαν ομόφωνα

Έντονα επικριτικός κατά της δημοτικής  αρχής ήταν και ο κ. Λύρατζης. Ωστόσο όλοι οι σύμβουλοι  από όλες τις παρατάξεις ψήφισαν το  θέμα ομόφωνα με 29 ψήφους και καμία κατά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…