Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονάτο κέικ-σουφλέ

Λεμονάτο κέικ-σουφλέ

0

-3 μεγάλα αυγά, με διαχωρισμένα τα ασπράδια από τον κρόκο

-1 φλιτζάνι ζάχαρη

-1/3 φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

-Ξύσμα από δύο λεμόνια

-¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού

-¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1/8 κ.γλ. αλάτι

-1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

-1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Γεμίζουμε ένα μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το ¼ από την ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα και χτυπάμε ξανά για μερικά λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα, ενσωματώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ με διάμετρο 20εκ. και βάζουμε το πυρέξ μέσα στο μεγαλύτερο ταψί με το νερό. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180ο C.

Απομακρύνουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ύστερα πασπαλίζουμε την πουτίγκα μας με ζάχαρη άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…