Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

0

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή δέκα οικίσκων τουριστικής χρήσης, με πρόσβαση ΑμεΑ και πρόβλεψη για φιλοξενία σε 12μηνη βάση

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΑΚΟΣ & ΠΡΩΤΟΛΑΤΗΣ ΟΕ», Γιώργος Πρωτολάτης, συνυπέγραψαν τη σύμβαση για το έργο που θα εκσυγχρονίσει τις υποδομές του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων.

Η σύμβαση υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2023 στον χώρο του εστιατορίου του Πηλοθεραπευτηρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, του δημοτικού συμβούλου Θέμη Καλπακίδη και υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του Πηλοθεραπευτηρίου.

Λόγω της σημαντικότητας του έργου, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ακολούθησε ξενάγηση από τη Φιλία Βαρελίδου στους χώρους που προβλέπεται να γίνουν οι παρεμβάσεις.

Το έργο, που έχει τίτλο «Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας» και τελικό δικαιούχο τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα πραγματοποιηθεί είτε με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, είτε με την τροποποίηση ή μετατροπή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εν λόγω χώρου καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες.

Θα περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή 10 οικίσκων τουριστικής χρήσης, ένας εκ των οποίων θα εξυπηρετεί ΑμεΑ, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής και παράλληλα τη φιλοξενία σε 12μηνη βάση
  • Μετατροπή υφιστάμενων κτηρίων camping σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας
  • Εκσυγχρονισμός των χώρων καταιονισμού και αποδυτηρίων ανδρών και γυναικών.
  • Μετατροπή στεγάστρου εισόδου σε κλειστό χώρο αναμονής, προκειμένου να διευκολυνθεί η παραμονή των επισκεπτών σε όλες τις καιρικές συνθήκες, με σκοπό την επέκταση της περιόδου λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου.
  • Διακόσμηση-διαμόρφωση του υφιστάμενου εστιατορίου, για παροχή γευμάτων στους επισκέπτες.
  • Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και του χώρου λιμνών και πρασίνου, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της αισθητικής αλλά και των όρων ασφάλειας.
  • Υπαίθρια δεξαμενή υδροθεραπείας – υδρομασάζ (πισίνα)
  • Κατασκευή δύο, μικρού μεγέθους, ανοιχτών τεχνητών δεξαμενών ιαματικού νερού.
  • Εγκατάσταση ποσιθεραπείας.
  • Εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και επίπλωσης (ερμάρια spa κ.α.)

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.960.000 ευρώ και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε 12 μήνες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…