Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Επτά εποχικές προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

Επτά εποχικές προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0

Με δίμηνες συμβάσεις

 

Στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας

 

Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού επτά (7) ατόμων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έτους 2023 στο Δήμο μας, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών, ως εξής:

 

Ειδικότητα Τυπικά Προσόντα Απαιτούμενα Άτομα Χρονική Διάρκεια Εργασίας
ΥΕ Εργάτες 1. Χωρίς τυπικά προσόντα 2. Να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07. Επτά (7) Δύο (2) μήνες

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

 

Αιτήσεις υποβάλλονται από 01-06-2023 έως και τις 08-06-2023, στο γραφείο

προσωπικού του Δήμου Αβδήρων.

Κατάρτιση: Επίδομα 1.900 ευρώ σε ανέργους ΟΑΕΔ με νέο πρόγραμμα

 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα κατάρτισης με τον τίτλο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επίδομα ύψους 1.900 ευρώ για όσους πάρουν μέρος.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας», προβλέπει συμμετοχή για:

2.000 άνεργους

Πτυχιούχους οικονομικών σχολών

Ηλικίας έως 29 ετών

Εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ

Από όλες τις Περιφέρειες

Ποια είναι τα αντικείμενα κατάρτισης

Οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων. Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι:

  • Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση στον Τουριστικό Τομέα,
  • Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες,
  • Οικονομική Ανάλυση,
  • Διοίκηση και Διαχείριση έργου,
  • Διαχείριση Αφερεγγυότητας,
  • Εσωτερικός Έλεγχος,
  • Προχωρημένες δεξιότητες χρήσης εφαρμογών γραφείου (advanced excel) για υπαλλήλους οικονομικής κατεύθυνσης,
  • Παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (Fintech),
  • Παροχή υπηρεσιών και ανάλυση των οικονομικών της Ψηφιακής Ασφάλειας (economics of cyber security).

Η διάρκεια του προγράμματος

  • Ώρες: 380
  • Μήνες: 3
  • Εκπαιδευτικό επίδομα: 5 ευρώ/ώρα παρακολούθησης, μαζί με τις νόμιμες κρατήσεις
  • Συνολικό ποσό: 1.900 ευρώ

Οι ενέργειες συμβουλευτικής καθοδήγησης και κατάρτισης δύναται να πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως ανάλογα με την επιλογή των ωφελουμένων.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα πρέπει να:

  • Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ την ημέρα υποβολής της αίτησης, καθώς και την ημέρα ένταξης στο έργο ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι,
  • Μην έχουν κλείσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και κατά την ημερομηνία εισόδου στην Πράξη,
  • Έχουν πτυχίο Οικονομικής Σχολής της Ελλάδας (Πανεπιστημίου ή Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος) ή του εξωτερικού, αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ,
  • Μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο έτη πριν από τη δημοσίευση αυτής της πρόσκλησης.

Η διαδικασία αίτησης

Κάθε ενδιαφερόμενος/η πρέπει να συμπληρώσει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή με ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσω διαδικτύου, στο https://apko.oe-e.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξή τους κατά την υποβολή της αίτησής τους μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2132141828 ή στο helpdesk (apko@oe-e.gr ).

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων είναι ανοιχτή και θα παραμείνει εν ισχύ μέχρι τη συμπλήρωση αριθμού επιτυχόντων και επιλαχόντων υποψηφίων.

ΔΥΠΑ: Μέχρι 9 Ιουνίου οι αιτήσεις για επιδότηση 14.800 ευρώ

 

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων

 

Μέχρι τις 9 Ιουνίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00 λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

 

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Ωφελούμενοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

 

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για νέες επιχειρήσεις από Ρομά με επιδότηση 14.800 ευρώ

 

Χθες στις 13:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά»

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 93 άνεργων Ρομά ηλικίας 20 έως 44 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Ως προθεσμία λήξης της υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 24η Ιουλίου 2023 και ώρα 15:00.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 €, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη
  • 3η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη.

Δικαιούχοι της δράσης είναι άνεργοι/ες Ρομά ηλικίας 20-44 ετών εγγεγραμμένοι/ες στο μητρώο της ΔΥΠΑ, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση:  https://www.ependyseis.gr

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.375.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Δυτική  Ελλάδα» 2014-2020.

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι /ες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση.

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…