Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές 2023: Εκτός ψηφοδελτίων της Ν.Δ. ο Σπύρος Πνευματικός

Εκλογές 2023: Εκτός ψηφοδελτίων της Ν.Δ. ο Σπύρος Πνευματικός

0

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών, που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών, που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων.

Να σημειωθεί ότι, βάσει νόμου, τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς, αν ο κ. Πνευματικός εκλεγεί (σε περίπτωση, δηλαδή, που η Ν.Δ. κερδίσει επιπλέον έδρες στην Εύβοια), τότε θα παραδώσει την έδρα του.

Η δήλωση Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από την Αιδηψό, ανακοίνωσε πως ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας, Σπύρος Πνευματικός, τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα και ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα εάν εκλεγεί.

«Ενα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το χρονικό

Ο Σπύρος Πνευματικός δήλωσε χθες ότι, «για έναν καρκινοπαθή τελικού σταδίου, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται…».

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της Ν.Δ. αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι, σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», ανέφερε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Οι δηλώσεις του Σπ. Πνευματικού προκάλεσαν αντιδράσεις όχι μόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και στις τάξεις του ίδιου του του κόμματος.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως η Ελλάδα και η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολούθησε το μοντέλο της πλήρους πρόσβασης σε όλες τις θεραπείες για τους ασθενείς, κάνοντας λόγο για προσωπική ιατρική προσέγγιση του κ. Πνευματικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…