Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές 2023: Απ’ έξω «Σπαρτιάτες», από μέσα «Έλληνες»

Εκλογές 2023: Απ’ έξω «Σπαρτιάτες», από μέσα «Έλληνες»

0

Οι περισσότεροι από τους 12 βουλευτές τους ήταν μέχρι πρότινος στελέχη του κόμματος που ίδρυσε το 2020 ο Ηλ. Κασιδιάρης

Μετεξέλιξη του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη αποτελούν οι Σπαρτιάτες, που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή με ποσοστό 4,64%, ενώ εντοπίζονται σχέσεις ορισμένων στελεχών τους και με τη Χρυσή Αυγή. Οι περισσότεροι από τους 12 νεοεκλεγέντες βουλευτές τους υπήρξαν μέχρι πρότινος στελέχη του κόμματος που ίδρυσε το 2020 ο Ηλίας Κασιδιάρης και μάλιστα τα ονόματα αρκετών απ’ αυτούς είχαν συμπεριληφθεί στις λίστες υποψηφίων των Ελλήνων για τις εκλογές του Μαΐου, πριν τελικά ο Άρειος Πάγος αποφασίσει να θέσει το κόμμα εκτός διαδικασίας.

Ο Γιάννης Κόντης, για παράδειγμα, εξελέγη βουλευτής στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα Σπαρτιάτες. Εκτός από μάνατζερ ποδοσφαιριστών και πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη, υπήρξε και στις λίστες υποψηφίων των Ελλήνων του Ηλία Κασιδιάρη. Η υποψηφιότητά του είχε ανακοινωθεί επισήμως τον Οκτώβριο του 2022. «Ο γνωστός εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών ήταν ομιλητής στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ΔΕΘ πριν από λίγες εβδομάδες, αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Ο επίσης νεοεκλεγείς βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου το κόμματος Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς, υπήρξε δικηγόρος του κόμματος Έλληνες και μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει τον Ιανουάριο στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, είχε αναφέρει επί λέξει: «Κρίνω ότι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να αποτελέσει πόλο αντίστασης (…) είναι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη».

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, ότι o χώρος στον οποίο έγιναν την Κυριακή το βράδυ οι πανηγυρικές δηλώσεις των μελών του κόμματος ανήκει στον δικηγόρο Σωτήρη Μεταξά. Ο κ. Μεταξάς υπήρξε στις λίστες υποψηφίων του κόμματος Έλληνες για τις εκλογές του Μαΐου, ενώ το 2015 υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου με την Ελληνική Αυγή.

Ο κ. Μεταξάς συντόνισε και την απόπειρα συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη στις βουλευτικές εκλογές ως ανεξάρτητου υποψήφιου. Όλα συγκλίνουν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια υπήρξε αντιπερισπασμός προκειμένου να υλοποιηθεί ανεμπόδιστα η μεταμόρφωση του κόμματος Έλληνες στο κόμμα Σπαρτιάτες και να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή.

Όπως και έγινε.

Πηγή: Γιάννης Σουλιώτης – www.kathimerini.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ικανοποιημένος από το σχέδιο ανασυγκρότησης για τον Έβρο ο Χ. Τοψίδης

Η Περιφέρεια συνδράμει οικονομικά στη δέσμη των προτάσεων με 30 εκ ευρώ   Την αισιοδο…