Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Ο Μεγάλος Ύπνος» του Ρέημοντ Τσάντλερ

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Ο Μεγάλος Ύπνος» του Ρέημοντ Τσάντλερ

0

Αν σας αρέσουν οι μπερδεμένες ιστορίες, δοκιμάστε να βρείτε την απάντηση στα παραπάνω. Κι αν καταλήξετε κι εσείς στο Μεγάλο Ύπνο… Όνειρα γλυκά!

Το «Ε» προτείνει το βιβλίο του Ρέημοντ Τσάντλερ με τίτλο «Ο Μεγάλος Ύπνος» από τις εκδόσεις Γράμματα και σε μετάφραση της Ελένης Αθανασοπούλου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Γιατί ανησυχεί ένας στρατηγός, όταν εξαφανίζεται ένας λαθρέμπορος; Τι μπορεί να συνδέει μια κυρία της καλής κοινωνίας μ έναν αρχιτζογαδόρο του υποκόσμου; Και τι αναμνηστικές φωτογραφίες μπορεί να προτιμά η μικρή αδερφή τής εν λόγω κυρίας; Πόσο νεκρά είναι τα πτώματα που εξαφανίζονται; Και τι ρόλο παίζει ο μυστηριώδης συγκάτοικος; Ποιος δολοφόνησε το δολοφόνο του δολοφόνου; Και ποιος πυροβολεί μέσα από μισάνοιχτες πόρτες; Τι μυστήριο κρύβει η ασημένια περούκα της πιστής Πηνελόπης; Και πόσο βιβλιόφιλο είναι το κοινό ορισμένων βιβλιοπωλείων;

Αν σας αρέσουν οι μπερδεμένες ιστορίες, δοκιμάστε να βρείτε την απάντηση στα παραπάνω. Κι αν καταλήξετε κι εσείς στο Μεγάλο Ύπνο… Όνειρα γλυκά!

Ο συγγραφέας

O Ρέημοντ Τσάντλερ ήταν Αμερικανός συγγραφέας, περισσότερο γνωστός για τα αστυνομικά του διηγήματα και μυθιστορήματα. «Πατέρας» της πιο γνωστής ίσως αστυνομικής φιγούρας, του ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου, θεωρείται από τους θεμελιωτές του είδους στην Αμερική, και δημιουργός – μαζί με τον Ντάσιελ Χάμετ και τον Τζέημς Κέιν – της λεγόμενης σκληρής αστυνομικής ιστορίας. Έγραψε επτά μυθιστορήματα στη διάρκεια της ζωής του, με γνωστότερο τον «Μεγάλο ύπνο», και δεκάδες διηγήματα. Το μυθιστόρημά του «Ο μεγάλος αποχαιρετισμός» βραβεύτηκε με το Βραβείο Έντγκαρ για το καλύτερο μυθιστόρημα του 1953. Πολλά από αυτά διασκευάστηκαν για τον κινηματογράφο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…