Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις To Βιβλιοπωλείο Δύο και το Βιβλιοπωλείο Πυργελή στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 22 έως 27 Μαΐου

To Βιβλιοπωλείο Δύο και το Βιβλιοπωλείο Πυργελή στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 22 έως 27 Μαΐου

0

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς

Η Ξάνθη θα εκπροσωπηθεί στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων από τα φιλόξενα Βιβλιοπωλείο Δύο και Βιβλιοπωλείο Πυργελή.

Πάνω από 100 μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα γιορτάζουν στις 22 – 27 Μαΐου την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοιχτό για όλους και όλες.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα μικρά βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο  πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθούν περίπου 150 εκδηλώσεις για βιβλία.

Για μια εβδομάδα τα μικρά βιβλιοπωλεία φιλοξενούν μοναδικές δράσεις για βιβλία και υποδέχονται αγαπημένους και αγαπημένες συγγραφείς και εικονογράφους. Συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα είναι μόνο μερικά από τα διαφορετικά είδη των εκδηλώσεων, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπουν η μουσική, οι προβολές και τα πάρτι.

Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν επιμεληθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικά για παιδιά. Έτσι, σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες περιμένουν δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και αφηγήσεις παραμυθιών.

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES. Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…