Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις To Σάββατο και η Κυριακή αφιερωμένες στο παιδικό θέατρο στα Άβδηρα και τη Γενισέα

To Σάββατο και η Κυριακή αφιερωμένες στο παιδικό θέατρο στα Άβδηρα και τη Γενισέα

0

Θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Το κουτί της Αΐσα» από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων

Σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου και αύριο Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 18:00 θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Το Κουτί της Αΐσα» από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων στο Παλαιό Δημαρχείο Αβδήρων και στο Μουσείο Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών χωρών στη Γενισέα αντίστοιχα. Η παράσταση είναι βασισμένη στο «Κουτί του Σιλάν» της Άλκηστης Χαλικιά και σε θεατρική διασκευή της Ευγενίας Πανταζόγλου.

Η ίδια η κ. Πανταζόγλου ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Γιατί ένα παιδί να είναι μέλος ενός θεατρικού εργαστηρίου; Γιατί θέλουμε παιδιά με αντίληψη και κριτική σκέψη. Ανθρώπους ευαισθητοποιημένους, απελευθερωμένους, χαρούμενους και τολμηρούς.

Στο θεατρικό εργαστήρι το κάθε παιδί βρίσκει το χρόνο να αντιληφθεί το χώρο που καταλαμβάνει στις συναντήσεις μας και κατ’ επέκταση στον κόσμο του. Τη θέση του μέσα στην ομάδα, τον τρόπο του να συμβάλλει  στη δημιουργία ενός κοινού στόχου και πολλών υποστόχων.

Βρίσκει την ελευθερία της αποδοχής των συναισθημάτων του και την τόλμη της έκφρασής τους. Βρίσκει τον τρόπο να μοιραστεί αυτά που θέλει, να μιλήσει στα άλλα παιδιά και να ακούσει τα άλλα παιδιά. Βρίσκει το φυσικό χώρο να κυλιστεί, να κινηθεί όπως θέλει, να συντονιστεί με τα υπόλοιπα παιδιά, ή να μην συντονιστεί.

Βρίσκει τον χρόνο που του αναλογεί για να λάμψει στην ομάδα. Τον τρόπο με τον οποίο θα συνεισφέρει, ώστε να οδηγηθεί η ομάδα στον κοινό στόχο.

Φέτος δούλεψα πάνω στο ίδιο έργο με δύο διαφορετικές παιδικές ομάδες. «Το κουτί του Σιλάν», ένα πολύτιμο κείμενο της Άλκηστης Χαλικιά, που θίγει σπουδαίες αξίες, έγινε υλικό που οδήγησε τα εργαστήριά μας στην τελική παράσταση. Το διασκεύασα σε δύο εκδοχές, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας.

Από πού έρχεται ο καθένας και η καθεμιά μας; Τι φέρει πολύτιμο μαζί του; Τι κρατάμε στην καρδιά μας; Τι έχει σημασία για τη ζωή μας; Τι φροντίζω και με φροντίζει τόσο, ώστε να θέλω να το κρατώ πάντα μαζί μου;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…