Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

0

Ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ με παιχνίδια, αθλητικές & καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χορό, μουσική, θέατρο, καραγκιόζη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκθέσεις

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ  «Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ» διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, από την Τετάρτη 24 Μαΐου έως και την Κυριακή 28 Μαΐου2023 και κατά τις πρωινές ώρες 9:00 έως 13:00 και τις απογευματινές ώρες 18:00 έως 21:00, με την συνεργασία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Συλλόγους και φορείς της περιοχής. Η δράση έρχεται να συμπληρώσει τα «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα» που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ με παιχνίδια, αθλητικές & καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χορό, μουσική, θέατρο, καραγκιόζη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκθέσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο πολυχώρο του Μεγάρου και θα αγκαλιάσουν όλους τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Τις πρωινές ώρες οι δράσεις θα απευθύνονται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, όπου έμπειροι παιδαγωγοί θα απασχολούν τα παιδιά στην αυλή του Μεγάρου Μουσικής, στα φουαγιέ και στην Κεντρική Σκηνή. Θα συμμετέχουν επίσης σε βιωματικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια από διάφορους Συλλόγους και φορείς.

Τα απογεύματα  το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες ανοιχτές σε όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τους γονείς τους, όπου παιδαγωγοί, καθηγητές, γυμναστές, χοροδιδάσκαλοι, λογοθεραπευτές, διατροφολόγοι και άλλοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τα παιδιά και την ανάπτυξή τους.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν τρεις θεματικές εκθέσεις: Παραδοσιακών Στολών, Μουσικών Οργάνων και Vintage Βέσπας. Tη μουσική επιμέλεια θα έχουν δύο Dj ο Αντώνης Καμπουρίδης και ο Omar, ενώ τη διασκέδαση των παιδιών θα αναλάβει με παράσταση Καραγκιόζη ο Γιάννης Βουλτσίδης και ο Μάγος Roger.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…