Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στις κάλπες επέστρεψαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης

Στις κάλπες επέστρεψαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης

0

Τις διεκδικήσεις τους έκαναν γνωστές οι παρατάξεις κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης

Αναλυτική εικόνα στο «Ε» δίνουν η εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, Χρ.Στεργίου και ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης, Χρ. Βαρτζόπουλος

Ικανοποιητική κινητικότητα είχε στον χώρο του ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 10 Μαΐου. Τα μέλη των παρατάξεων ήταν εκεί, πρόθυμα να ενημερώσουν φοιτητές και φοιτήτριες. Με πανό πρόβαλλαν στην είσοδο του Πολυτεχνείου συνθήματα, μηνύματα και διεκδικήσεις. Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα κλήθηκε να πάρει μέρος στις φοιτητικές εκλογές 2023, να αποφασίσει για το «αύριο», να έχει λόγο και κρίση ως ένδειξη υπευθυνότητας, να επιλέξει την παράταξη που πρόκειται να αγωνιστεί με αυταπάρνηση προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας, των φοιτητών της!

 

Την πρωτιά στον ενιαίο σύλλογο Πολυτεχνικής διεκδίκησαν η ΠΚΣ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και εκπρόσωποί τους μίλησαν στο «Ε» για τον τρόπο που θέλουν να σταθμούν σήμερα δίπλα στους φοιτητές και εν γένει τη νεολαία.

Το μήνυμα του Υπεύθυνου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης, Χρυσόστομου Βαρτζόπουλου στο «Ε»:

«Σήμερα 10 Μαΐου, ακριβώς 1 χρόνο από την ίδρυση της παράταξής μας, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ξάνθης δίνει για 2η φορά την μάχη στις φοιτητικές κάλπες. Σε μία εποχή που η διαφορετικότητα στην πολιτική σκηνή κατακρίνεται και θεωρείται ταμπού, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ συνεχίζει δυναμικά να παλεύει για κάθε φοιτητή που αναζητά ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό σε όλους απαιτώντας ελευθερία λόγου και άποψης ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Παρότι την σκληρή, αδικαιολόγητη και κυρίως άκομψη προπαγάνδα των υπολοίπων παρατάξεων, η συσπείρωση των δυνάμεών μας ενισχύεται, το όραμά μας ακούγεται από περισσότερους συμφοιτητές και υποσχόμαστε ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε φοιτητή».

Το μήνυμα της εκπροσώπου της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας( Φοιτητικής Δύναμης του ΚΚΕ), Χριστίνας Στεργίου στο «Ε»:

«Οι κάλπες έχουν ανοίξει και είναι μαζική η προσέλευση των φοιτητών, είναι έτοιμοι με λίγα λόγια να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δυναμώσουνε την Πανσπουδαστική στους φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την χώρα. Το σύνθημά μας είναι: ’’Φέτος κάναμε το βήμα, φέτος τολμάμε για το άλμα’’, στοχεύουμε να βγούμε πρώτη δύναμη και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνεχίζουμε…»

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…