Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε επαναληπτικές εκλογές η Τουρκία στις 28/5

Σε επαναληπτικές εκλογές η Τουρκία στις 28/5

0

Επικράτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει άνω του 50% για πρώτη φορά. Άνευ προηγουμένου η συμμετοχή των Τούρκων στις κάλπες

 

Σε δεύτερο γύρο εκλογών οδηγείται η Τουρκία μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50%, επικρατώντας ωστόσο έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κόντρα στις δημοσκοπήσεις και τους «ευσεβείς πόθους» της Δύσης.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φτάνοντας το 87%. Με σχεδόν ολόκληρη την καταμέτρηση (89% της καταμέτρησης) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 49,45% με καταμετρημένο το 98,22% των ψήφων, στον α’ γύρο των εκλογών, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 44,82% των ψήφων. Ποσοστό άνω του 5% συγκεντρώνει ο έτερος υποψήφιος Σινάν Ογάν.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Τουρκία οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 28 Μαΐου.

Ο Ερντογάν στον λόγο που έβγαλε από το μπαλκόνι, το βράδυ της Κυριακής (14/5) είπε ότι «είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε και από τον α’ γύρο», κάτι που φαίνεται να ειπώθηκε καθώς πολύ αρνητικές ήταν οι αντιδράσεις της αγοράς για το γεγονός ότι δεν υπήρξε νίκη από τον πρώτο γύρο.

Μετά την ομιλία του Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να ενθουσιαστεί με τετελεσμένα» και ότι «θα κερδίσουμε τον δεύτερο γύρο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…