Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέο «κόσκινο» για τους διοικητές νοσοκομείων προαναγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης

Νέο «κόσκινο» για τους διοικητές νοσοκομείων προαναγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης

0

«Το νοσοκομείο στην Ξάνθη, στην κάθε Ξάνθη, θα πρέπει να παρέχει εκείνες τις ποιοτικές υπηρεσίες που περιμένουν οι πολίτες», τόνισε

 

Την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων συνεχίζει και ενισχύει η ΝΔ 

 

 

Τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας προεκλογικής περιόδου ως παράδειγμα της παθογένειας του ΕΣΥ και των αλλαγών που έχει στην ατζέντα της η ΝΔ. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές στην εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ερωτηθείς από τον Ξανθιώτη Χασαπόπουλο για την κατάσταση του νοσοκομείου Ξάνθης έδωσε μια απάντηση που εμμέσως πλην σαφώς θέτει θέμα διαχείρισης και επιρρίπτει ευθύνες στην διοίκηση των νοσοκομείων με παρόμοια προβλήματα, ενώ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της αυστηρής αξιολόγησης της διαχειριστικής επάρκειας των διοικητών.

Παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα από την συνέντευξη

 Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Εγώ θέλω να σας πω, στην Ξάνθη, ας πούμε, έχουμε ένα νοσοκομείο που αγωνιστήκαμε να το κάνουμε μεγάλο. Διάλυση. Όταν σας λέω διάλυση, διάλυση.

Ανθή Βούλγαρη: Στην Κέρκυρα το ίδιο. Στην Κω το ίδιο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί τι είδαμε, μισό λεπτό. Είδαμε όμως, ότι και η αξιολόγηση των διοικητών, οι συγκεκριμένοι κανόνες, μετρήσιμοι κανόνες και οι μετρήσιμοι στόχοι -διότι όταν δεν μπορείς να μετράς στην πολιτική δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα- κάνουν διαφορά. Εκεί που είχαμε καλούς διοικητές, οι οποίοι πέρασαν και τα δικά μας κριτήρια, είδαμε νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν πολύ καλύτερα από άλλα νοσοκομεία. Άρα και εκεί οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις.  Έχουμε πια έναν φορέα ο οποίος κοιτάει οριζόντια την ποιότητα της περίθαλψης σε όλη τη χώρα. Διότι πράγματι έχετε δίκιο. Δεν μπορεί να είσαι στην Ξάνθη και να αισθάνεσαι ότι δεν θα έχετε καλή περίθαλψη για να πάτε στη Θεσσαλονίκη. Αφού έχουμε νοσοκομείο στην Ξάνθη. Το νοσοκομείο στην Ξάνθη, στην κάθε Ξάνθη, θα πρέπει να παρέχει εκείνες τις ποιοτικές υπηρεσίες που περιμένουν οι πολίτες. Εξάλλου πληρώνουμε. Λέμε ότι η υγεία είναι δωρεάν, αλλά όλοι πληρώνουμε για την υγεία μέσα από τις εισφορές υγείας, οι οποίες παρακρατούνται από όλους τους εργαζόμενους».

Την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων συνεχίζει και ενισχύει η ΝΔ 

Να σημειώσουμε ότι  η Διοικήτρια του  νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα στο πλαίσιο της στοχοθεσίας  έχει περάσει από αυστηρή αξιολόγηση και σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει συγκεντρώσει υψηλό δείκτη στην στοχοθεσία. Επιπρόσθετα έχει εκπροσωπήσει τους Διοικητές των νοσοκομείων στην προεκλογική εκστρατεία του  Κυριάκου Μητσοτάκη και συμμετείχε στο πάνελ της συζήτησης για την υγεία. Σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα σημειώνει: «Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω στο πάνελ συζήτησης για την Υγεία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκπροσωπώντας το Νοσοκομείο της Ξάνθης αλλά και τους Διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, είχα την ευκαιρία να εκθέσω την άποψη μου αλλά και να θέσω τις ερωτήσεις μου στον Πρωθυπουργό, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού αντιμετώπισε με καίριες παρεμβάσεις  την πανδημία αλλά και τα χρόνια προβλήματα της Υγείας, έρχεται τώρα να υλοποιήσει ένα στοχευμένο και καινοτόμο σχέδιο που σκοπό του έχει να προσφέρει την καλύτερη υγειονομική κάλυψη στους πολίτες και να επενδύσει στην πρόληψη και τη μείωση των ανισοτήτων.

Με την ελπίδα ότι αυτό το ουσιαστικό έργο για τη χώρα θα συνεχιστεί, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε, το Υπουργείο Υγείας αλλά και την 4η ΥΠΕ καθώς και όλα τα στελέχη στο Νοσοκομείο Ξάνθης για την μέχρι τώρα εποικοδομητική συνεργασία.

Σταθερά, Τολμηρά και Μπροστά για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…