Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Μπλόκο» στο δημοτικό συμβούλιο για την παιδική χαρά στο Δροσερό

«Μπλόκο» στο δημοτικό συμβούλιο για την παιδική χαρά στο Δροσερό

0

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι από δύο παρατάξεις αποχώρησαν για να μην εγκριθεί το θέμα που απαιτούσε ενισχυμένη πλειοψηφία

 

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: «Η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την απλή αναλογική εις βάρος της κοινωνίας»

 

Tεντώνει επικίνδυνα το σκοινί η αντιπολίτευση στο δήμο Ξάνθης και απροκάλυπτα πλέον  θέτει εμπόδια και τρικλοποδιές στη δημοτική αρχή, ακυρώνοντας στην πράξη την απλή αναλογική και κάθε έννοια συνεργασίας και συναίνεσης επωφελή προς την κοινωνία με εμφανή λόγο να βλάψει πολιτικά την δημοτική αρχή, χωρίς να αναλογίζεται και να ενδιαφέρεται αν τελικά βλάπτει την τοπική κοινωνία.

Στο ίδιο έργο θεατές: Αποχώρησαν για να μην περάσει το θέμα με την παιδική χαρά στο Δροσερό!

Η ίδια παράσταση στο ίδιο «έργο» που είναι θεατές όλοι οι δημότες της Ξάνθης επί τέσσερα σχεδόν χρόνια παίχτηκε και πάλι κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με αφορμή το 2ο θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε  την απευθείας μίσθωση τμήματος ακινήτου στην περιοχή του Δροσερού, έκτασης 6.683,04 τ.μ., για το οποίο η δημοτική αρχή αιτήθηκε και πέτυχε την παραχώρησή του από την ΕΤΑΔ, για 25 χρόνια με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα (125 ευρώ το μήνα), για τη δημιουργία κοινωφελών χώρων αθλητισμού και αναψυχής, καθώς και την αναγκαία ανάπλαση της υφιστάμενης παιδικής χαράς του Δροσερού, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 30 χρόνια και χρήζει άμεσης παρέμβασης -και μάλιστα, εν όψει της δημοπράτησης του έργου από το Πράσινο Ταμείο για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα! Λίγο πριν την αναφώνηση του θέματος και ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Μπούτος ενημέρωσε το σώμα ότι αυτό το θέμα απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία δηλαδή 21 ψήφους τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες και μάλιστα ψήφισαν το προηγούμενο θέμα αποχώρησαν χωρίς να εξηγήσουν το λόγο αλλά και αγνοώντας τις παραινέσεις των υπόλοιπων να παραμείνουν. Πρόκειται για τους  Σινάν Τοπ και Τζενάν Τσαρεκτσή από την παράταξη «Ξάνθη για Όλους» και  Αριάννα Παπαϊωάννου και Νίκο Ανταμπούφη «Πολίτες για την Ξάνθη». Έτσι απέμειναν 18 σύμβουλοι που ψήφισαν υπερ και ένας που ψήφισε παρόν και το θέμα τελικά δεν πέρασε και αποσύρθηκε.

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: «Η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την απλή αναλογική εις βάρος της κοινωνίας»

Εμφανώς ενοχλημένος ο δήμαρχος Ξάνθης τόνισε με έμφαση: «Λυπάμαι που η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την απλή αναλογική εις βάρος της κοινωνίας. Αποχωρούν για να μην ψηφίσουν.  Υποτιμούν το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και του θεσμού της τοπικής  αυτοδιοίκησης  », τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και πρόσθεσε ότι «όπως φαίνεται, οι συνάδελφοι, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εμπόδια στη δημοτική αρχή, αδιαφορούν για το γεγονός ότι αφαιρούν από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, που είναι και το ζητούμενο».

Παρουσίες και απουσίες από όλα τα συμβούλια θα πάρει ο Φανουράκης

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης εξέφρασε την λύπη μου για τη στάση της αντιπολίτευση και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει παρουσίες και απουσίες όλων των δημοτικών συμβούλων σε όλα τα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να εξακριβωθεί πόσοι έχουν υπερβεί το όριο που ορίζει ο νόμος. Την λύπη του εξέφρασε και ο κ. Αφεντούλης Τσακιρίδης από την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη» μας σημειώνοντας ότι  αυτή η στάση στρέφεσαι ενάντια στην κοινωνία και ότι η παράταξη του πάντοτε ήταν παρούσα και στήριζε και στηρίζει έργα και δράσεις που είναι επωφελή για τους δημότες.

Δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι το  πρώτο θέμα αφορούσε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με αίτημα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης. Να υπενθυμίσουμε αυτό αφορούσε το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ειδικότερα το αίτημα για προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς τέθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, το έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Ξάνθης. Αυτό όμως έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, η οποία με αίτημά της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος που θα στηρίζει την δική του θέση που είναι αντίθετη με τον Εμπορικό σύλλογο με το σκεπτικό – που ανέπτυξε μέλος της Ένωσης –  ότι το άνοιγμα των καταστημάτων δεν θα ωφελήσει ούτε τους καταστηματάρχες, αλλά κυρίως ούτε τους εργαζόμενους αλλά μόνο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες όπως και το άνοιγμα των  καταστημάτων τις Κυριακές και θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που καταπατά εργασιακά δικαιώματα. Το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…