Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπ. Ντελή Ιμπραήμ: Ο δικός μου στόχος είναι να μην χρειάζεται να συζητάμε για ποσοστώσεις

Μπ. Ντελή Ιμπραήμ: Ο δικός μου στόχος είναι να μην χρειάζεται να συζητάμε για ποσοστώσεις

0

Στο θέμα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη βουλή, απαντά και η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης

Σχεδόν 2000 ψήφους συγκέντρωσε θέτοντας την πρώτη της υποψηφιότητα στο Νομό Ξάνθης

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Την άποψη της κατέθεσε η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Μπερρήν Ντελή Ιμπραήμ ως προσθήκη στο χθεσινό ρεπορτάζ που αφορούσε στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στη Βουλή και της συνολικότερης αντίληψης της κοινωνίας σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκαν η Παρασκευή Μαχαιρίδου, υποψήφια βουλεύτρια ΚΚΕ Ξάνθης και η Μαίρη Τσιακίρογλου, υποψήφια βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης.

Η Μπερρήν Ντελή Ιμπραήμ κατάγεται από τη μειονότητα της Θράκης και από το 2011 ασκεί το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού αλλά και του Οικονομολόγου-Συμβούλου Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την κ. Ντελή Ιμπραήμ, το γεγονός ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στην βουλή έχει τη βάση του στο ότι στις «πιο κλειστές κοινωνίες» η θέση της γυναίκας «παραδοσιακά» είναι διαφορετική έναντι του άντρα. . Όπως επισημαίνει «όμως οι “παραδόσεις” πολλές φορές είναι για να σπάνε, και αυτό είναι ο δικός μου στόχος ως υποψήφιας βουλεύτριας να μην χρειάζεται να συζητούμε για ποσοστώσεις. Γιατί απλά θα έχει εκλείψει αυτή η ανάγκη».

Σχετικά με την προσωπική της εμπειρία η κ. Ντελή Ιμπραήμ τονίζει ότι «κατά την προεκλογική μου εκστρατεία, ειδικά τον πρώτο καιρό, αντιλήφθηκα έναν-έστω υφέρποντα- σκεπτικισμό. Γρήγορα όμως, έγινε σαφές ότι η πολιτική μου παρουσία δεν σχετίζεται με το φύλο αλλά με τον δυναμισμό, την εργατικότητα».

Όσον αφορά την ερώτηση του «Ε» που αφορούσε τη σχέση φύλου και ακροδεξιάς αναφέροντας από την Ιταλία τη Μελόνι και από τη Γαλλία τη Λεπέν, η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «Από το παράδειγμα σας γίνεται κατανοητό ότι ο σεξισμός, η ομοφοβία, η μισαλλοδοξία δεν αναγνωρίζουν φύλο. Ο φορέας ενός ομοφοβικού μηνύματος μπορεί κάλλιστα να είναι γυναίκα. Η ανησυχητική άνοδος ακροδεξιών αντιλήψεων στην Ευρώπη καμία απολύτως συνάφεια δεν έχουν με τον πομπό των μηνυμάτων αυτών, υπό την έννοια της έμφυλης ταυτότητας. Συνεπώς, το να είσαι γυναίκα δεν αρκεί αυτό καθ’ αυτό για να κάνει την κοινωνία μας πιο ανοιχτή, πιο ανεκτική, πιο δημοκρατική και τελικά πιο ανθρώπινη και πιο αλληλέγγυα».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «ελπίζω ο δικός μου αγώνας να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες από την Ξάνθη και στις επόμενες εκλογές να δούμε 2 και 3 γυναίκες βουλευτές. Γιατί όχι;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για έγκριση Προϋπολογισμού 2025

Κλήση σε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισί…