Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μήνυμα αγάπης και υπευθυνότητας για τα Ζώα Συντροφιάς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

Μήνυμα αγάπης και υπευθυνότητας για τα Ζώα Συντροφιάς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική ημερίδα το απόγευμα της Τρίτης 9/5 στην κατάμεστη αίθουσα της «Οικίας Μάνου Χατζιδάκι»

Οι ομιλητές ανέδειξαν θέματα νομοθεσίας, υποχρεώσεων πολιτών και αρμόδιων φορέων, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Οικίας του Μάνου Χατζιδάκι», σε συνδιοργάνωση και με την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση με θέμα Ζώα συντροφιάς Νομικά και Ηθικά Ζητήματα Ατομική και Συλλογική Ευθύνη το απόγευμα της Τρίτης 9/5.

Ειδικότερα, η ημερίδα αποτέλεσε την πρώτη επιστημονική εκδήλωση στην Ξάνθη σχετική με τα ζώα συντροφιάς και περιβλήθηκε με το κύρος διακεκριμένων ομιλητών, αλλά και του ίδιου του επιστημονικού φορέα.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, βουλευτές και υποψήφιοι, όπως επίσης εκπρόσωποι και μέλη φιλοζωικών συλλόγων, οι οποίοι «αγκάλιασαν» με θέρμη την εκδήλωση επαινώντας την προσπάθεια-πρωτοβουλία των διοργανωτών.

Το Ζητούμενο: Ζώα Συντροφιάς και η θέση τους στην ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνία

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κα Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τους εισηγητές μας, για την άρτια παρουσίαση των θεμάτων, τους αρμόδιους φορείς, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και τις καίριες παρεμβάσεις τους, την εκδήλωση μας. Μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα ζώα και συνάμα διατηρούμε το αίσθημα υπευθυνότητας που αρμόζει στην θέση μας. Σήμερα απασχολούν τα ζώα συντροφιάς και η θέση που έχουν ή θα έπρεπε να έχουν αυτά στην ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνία, την συνύπαρξη αδέσποτων ζώων και πολιτών, τα κύρια σημεία του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς, οι τρόποι αντιμετώπισης της εγκατάλειψης και της κακοποίησης, αλλά και ζητήματα ατομικής και συλλογικής ευθύνης των αρμοδίων φορέων».

Αρωγός ο Δήμος Ξάνθης σε θέματα προστασίας των ζώων συντροφιάς

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μανώλης Φανουράκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αντικαθιστώντας τον Δήμαρχο, κ. Μανώλη Τσέπελη(απουσίαζε λόγω υποχρέωσης στην Αθήνα), τόνισε: «Η γεμάτη αίθουσα αποδεικνύει την επιτυχία και την θέληση να ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν οι ομιλητές! Ο δήμος Ξάνθης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια αναφορικά με τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς. Νόμοι, νομοθεσίες των τελευταίων χρόνων προστατεύουν σήμερα τα αδέσποτα. Έχουμε την πολυτέλεια σαν τόπος να έχουμε τρεις συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Η συνεργασία είναι υποχρέωση όλων!»

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δικηγόρος και μέλος του ΔΣΞ, κα Αικατερίνη Κυζάκη

Δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στην πανίδα

«Τα ζώα είναι πάρα πολύ σημαντικά για τον άνθρωπο, ο άνθρωπος ζει μαζί με τα ζώα, αισθάνεται καλύτερα, είναι δείγμα πολιτισμού να δείξουμε σεβασμό προς την πανίδα! Ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι πρωτοπόρος, επικροτώ τέτοιες πρωτοβουλίες κι από την πλευρά μου εύχομαι καλή συνέχεια!» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Ένα σύγχρονο κυνοκομείο για την πόλη

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ.Φερντούν Χασάν Ογλού, στάθηκε στα ακόλουθα: «Για να μπορούμε να λύσουμε άμεσα ένα πρόβλημα, πρέπει να υπάρξει επικοινωνία εγκαίρως στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη. Ως Αντιδήμαρχος στόχευα στην έναρξη ενός σύγχρονου κυνοκομείου στην πόλη μας. Τα προβλήματα, ωστόσο είναι πολλά ακόμη και σήμερα! Το θέμα είναι να μπορούμε να δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα! Σας υπόσχομαι προσωπικά ως Αντιδήμαρχος πως με την στήριξη του Δημάρχου θα δοθεί οριστικά λύση».

Έπειτα, ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των εισηγήσεων τον συντονισμό των οποίων είχε υπό την ευθύνη της η Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κα Αικατερίνη Κυζάκη.


Τα θέματα που απασχόλησαν

-Ζώα και Ηθική: Συνταγματική Προσέγγιση

-Νομοθετικό πλαίσιο

-Υποχρεώσεις και δικαιώματα των πολιτών

-Υποχρεώσεις των αρμόδιων φορέων

-Τρόποι αντιμετώπισης των φαινομένων κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς


Οι εισηγητές

-Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης

-Διονύσιος Φιλίππου, Δικηγόρος-επ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

-Ιωάννα-Μαρία Μαϊδανόγλου, Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και Γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης

-Γεώργιος Μελικίδης, Υποδιοικητής Αστυνομίας Ξάνθης, Προϊστάμενος Γραφείου Αστυνόμευσης

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…