Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Λεύκιππος Ξάνθης: Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού!

Λεύκιππος Ξάνθης: Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού!

0

Η ομάδα της Ξάνθης θα αγωνιστεί για 4η φορά στον τελικό του Κυπέλλου και επιζητεί το 3ο κύπελλό της

Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ να αντιμετωπίζει το Σάββατο 27 Μαΐου στο ΔΑΚ Καβάλας τον ΓΑΣ Κομοτηνής.

Μια συνάντηση που ουσιαστικά κλείνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των δυο σωματείων για την σαιζόν 2022-2023 και οι μονομάχοι επιζητούν το βαρύτιμο έπαθλο για να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά.

Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας έφτασε μια ανάσα από την είσοδο του στα play off, τερματίζοντας τελικά στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και νεανικό πρόσωπο.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνής αγωνίστηκε στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής φτάνοντας μέχρι τον τελικό χάνοντας από τον ΚΑΟΔ στη διαδικασία ανόδου στην πιο πάνω κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ μετά την άνετη πρόκριση του στον τελικό (63-84 την ΑΕ Σερρών) αυξάνει τον ρυθμό προπονήσεων με όλους τους καλαθοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση να βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή Γιώργου Κούτρα.

Η ομάδα της Ξάνθης θα αγωνιστεί για 4η φορά στον τελικό του Κυπέλλου και επιζητεί το 3ο κύπελλο της. Η πρώτη παρουσία ήταν το 2016-2017 όπου γνώρισε την ήττα με 64-58 για να κατακτήσει ένα χρόνο αργότερα το τρόπαιο με το 61-47 επί του Δημοκρίτειου. Στον τελικό της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ νίκησε με 78-72 την Ασπίδα και πήρε το 2ο κύπελλο του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …