Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης 14.800 ευρώ

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης 14.800 ευρώ

0

Αφορά την νεανική επιχειρηματικότητα ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 15:00

 

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 13:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 15:00.

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

– 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

 

– 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.

 

– 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

 

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, περιγράφονται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

 

ΑΣΕΠ: Έρχονται 789 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τον καθορισμό αριθμού θέσεων για φορείς του Υπουργείου Υγείας που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, από τις 789 προσλήψεις που έχουν εγκριθεί, είναι 55 συνολικά θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

 

Οι ειδικότητες που ζητούνται:

 

-ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού

-ΠΕ Νοσηλευτικής

-ΤΕ Βιοατρικών Επιστημών – ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

-ΤΕ Βιοατρικών Επιστημών – ΤΕ Ραδιολόγων – Ακτινολόγων

-ΤΕ Νοσηλευτικής

-ΤΕ Μαιευτικής

-ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

-ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών

-ΔΕ Χειριστών – Εμφανιστών – Ακτινολογικών Εργαστηρίων

-ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – ΥΕ Βοηθών Θαλάμου

-ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών

-ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – ΥΕ Τραυματιοφορέων

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν νέες αιτήσεις για επίδομα 400 ευρώ

 

Αναρτήθηκε το Μητρώο Ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Πάω Μπροστά»

Αναρτήθηκε το Μητρώο Ωφελούμενων Γ’ φάσης των εργαζόμενων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, στη δράση επαγγελματικής κατάρτισης «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ και ξεκινούν αιτήσεις για επίδομα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –«NextGenerationEU». Το Μητρώο Ωφελουμένων έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis?tab=proghrammata-katartisis-se-psifiakes-kai-prasines-deksiotites-ghia-150000-erghazomenoys&tab2=ofeloumenoi-mitrwo-ofeloumenon&tab3

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Οι ωφελούμενοι που βρίσκονται στον πίνακα αποκλειόμενων, μπορούν να υποβάλλουν αιτιολογημένες ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την Τετάρτη 3/5/2023 έως την Τρίτη 9/5/2023, αποκλειστικά στο e-mail: erg_enstaseis@dypa.gov.gr

Οι ωφελούμενοι που εντάχθηκαν στο Μητρώο, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://kub.voucher.gov.gr/dypa-employed/training-program/program-selection/front

Kάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Η υλοποίηση των προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.voucher.gov.gr

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενημερωτική Εκδήλωση από το ΤΕΕ Θράκης με θέμα τα επίκαιρα πολεοδομικά ζητήματα

Θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26.04 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων το…