Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουτσούμπας για Τσίπρα: Προεκλογική μούφα όσα λέει για προοδευτική κυβέρνηση

Κουτσούμπας για Τσίπρα: Προεκλογική μούφα όσα λέει για προοδευτική κυβέρνηση

0
koutsoumpas xanthi

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι πιστεύει πως στις 22  Μαΐου μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόμματος

Πυρά κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σχετικά με μία προοδευτική διακυβέρνηση, έκανε λόγο για «προεκλογική μούφα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα και τα 11 σημεία μιας πιθανής προγραμματικής συμφωνίας για προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είπε ότι «πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση, αφού όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις.

Μιλάμε για «προεκλογική μούφα», προσθέτοντας ότι όσα λέει ο κ. Τσίπρας προϋποθέτουν γεγονότα, σε πολλά εκ των οποίων το ΚΚΕ είναι αντίθετο.

Για το νομοθετικό μπλόκο σε Κασιδιάρη

Σε ότι αφορά την Χρυσή Αυγή και το νομοθετικό «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «Υπήρξε λανθασμένος χειρισμός. Για την δίκη της Χρυσής Αυγής χάθηκε πάρα πολύς χρόνος. Μιλάμε για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να είναι λυμένο: εγκληματίας ναζί που ηγείται κόμματος με άλλο όνομα, όχι τις Χρυσής Αυγής, οπότε θα ήταν λυμένο το πρόβλημα, βάσει του νόμου».

«Εμμέσως του δίνεται βήμα από την φυλακή, ώστε ο Κασιδιάρης να προβάλλεται. Κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις η συγκεκριμένη τροπολογία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μπορεί μελλοντικά να αγγίξει και το ΚΚΕ. Κάποια κράτη μέλη της ΕΕ το κάνουν ήδη, κάνοντας λόγο για ταύτιση του ναζισμού και του κομμουνισμού, αν είναι δυνατόν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…