Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Κερδίζουν την «μάχη» τα κουνούπια με «σύμμαχο» τον καιρό

Κερδίζουν την «μάχη» τα κουνούπια με «σύμμαχο» τον καιρό

0

Το πρόγραμμα καταπολέμησης πάει …ρολόι με εναέριους και επίγειους ψεκασμούς αλλά τα ξεπλένει όλα η βροχή!

 

Έντονη όχληση των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη του νομού μας – Την βοήθειά τους για την αντιμετώπιση ζητά ο αντιπεριφερειάρχης υγείας ΑΜΘ

 

 

Την «μάχη» των κουνουπιών δίνουν με όλα τα μέσα εναέρια και επίγεια τα συνεργεία που υλοποιούν το πρόγραμμα καταπολέμησης της περιφέρειας ΑΜΘ, ωστόσο τη μάχη φαίνεται  πως την κερδίζουν προς το παρόν τα κουνούπια επειδή έχουν μεγάλο …σύμμαχό τους τον καιρό! Έτσι ενώ γίνονται κανονικά οι ψεκασμοί με τα βιολογικά «όπλα» έρχεται  μια βροχή και τα ξεπλένει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αποτέλεσμα!

Ο καιρός «αγαπάει» τα κουνούπια

Με στωικότητα αντιμετωπίζει το θέμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Βασίλης Λούρμπας επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης υλοποιείται κανονικά αλλά ας όψεται ο καιρός: «Φέτος ξεκινήσαμε πιο νωρίς, από τον Απρίλιο με εναέριους και επίγειους ψεκασμούς. Όλα πηγαίνουν ρολόι  με το πρόγραμμα ωστόσο δεν μας βοηθάει ο καιρός. Σε κάθε περιφερειακή ενότητα, έχουμε 7 – 9 συνεργεία και επικεντρώνονται στην παραλιακή ζώνη όπου υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι προβλέπεται. Τα φάρμακά μας είναι βιολογικά, δεν έχουμε καμία τοξικότητα αλλά δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά όταν ξεπλένονται κάθε τόσο από τις πολλές βροχοπτώσεις. Παρόλα αυτά επιμένουμε και θα συνεχίσουμε κανονικά με όλα τα μέσα». Να σημειώσουμε  πως το πρόγραμμα ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ για επίγειους και εναέριους ψεκασμούς.

Έντονη όχληση των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη – Την βοήθειά τους για την αντιμετώπιση ζητά ο αντιπεριφερειάρχης υγείας

Ο κ. Λούρμπας ζήτησε επίσης την βοήθεια των πολιτών και ειδικότερα να φροντίζουν να μην υπάρχουν στάσιμα νερά στις αυλές τους καθώς είναι «φωλιές» επώασης για τα κουνούπια. Να σημειώσουμε ότι στην παραλιακή ζώνη του νομού μας υπάρχει έντονο πρόβλημα όχλησης των κατοίκων που βλέπουν σμήνη κουνουπιών να τους επιτίθενται τις απογευματινές ώρες οπότε και ξεκινά η επιδρομή τους.

Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Αναμένεται έξαρση  

Ο κ. Λούρμπας ανέφερε επίσης ότι υλοποιείται κανονικά και το πρόγραμμα με τα κοτόπουλα – ανιχνευτές του ιού του Δυτικού Νείλου και πως έχουν τοποθετηθεί οι κλωβοί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Σημείωσε δε πως φέτος εκτιμάται ότι θα έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου με περισσότερα κρούσματα καθώς συμπίπτει με τον κύκλο της πενταετίας που κάνει ο ιός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…