Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθαρά Χέρια: Δυνατό μήνυμα για την πρόληψη των λοιμώξεων

Καθαρά Χέρια: Δυνατό μήνυμα για την πρόληψη των λοιμώξεων

0

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών

Σήμερα, 5/5 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών (Υ/Χ)  που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση όλων, τόσο των Επαγγελματιών Υγείας όσο και των ιδίων των ασθενών .

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας :

Με το μήνυμα “Accelerate action together. SAVE LIVES – Clean Your Hands» ο WHO σηματοδοτεί την καμπάνια για την Υγιεινή των χεριών τη φετινή χρονιά. Η υγιεινή των χεριών σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο όταν εκτελείται τις σωστές στιγμές κατά την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Είναι επίσης μια έξυπνη επένδυση που προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Η Υγιεινή των χεριών αποτελεί ένδειξη σεβασμού σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

«Τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή που οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει να επιταχύνουν την εφαρμογή των διδαγμάτων από την πανδημία COVID-19 και να αυξήσουν τις επενδύσεις για να καλύψουν τα κενά στην πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών. Πράγματι, πολλές χώρες επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και προόδους στην κλιμάκωση αυτών των δράσεων, αλλά συνολικά, η πρόοδος είναι αργή και τα αναμενόμενα οφέλη μπορεί να κινδυνεύσουν.

Μαζί, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τη δράση για την πρόληψη των λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής στην υγειονομική περίθαλψη. Ισχυρές κοινότητες εργαζομένων στον τομέα της υγείας, υπευθύνων χάραξης πολιτικής και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να επιταχύνουν και να διατηρήσουν τη δράση στο σημείο της φροντίδας για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς.»

Στο πλαίσιο αυτό και τη φετινή χρονιά, ο ΟΔΙΠΥ, ο ΕΟΔΥ, το Περιφερειακό Γραφείο Ποιότητας και Ασφάλειας Ασθενών του WHO στην Αθήνα, η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ), τα Νοσοκομεία όλης της χώρας και  το ΠΓΝΑ συμμετέχουν ενεργά για την Προώθηση  της κουλτούρας  για την ποιότητα και την ασφάλεια των ασθενών για καθαρά χέρια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…