Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η 2η Γιορτή της Βρύσης θα γεμίσει μουσική τα Άβδηρα

Η 2η Γιορτή της Βρύσης θα γεμίσει μουσική τα Άβδηρα

0

Δύο μέρες με χορό και τραγούδι στο κέντρο του χωριού

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στα Άβδηρα η Γιορτή της Βρύσης για δεύτερη χρονιά. Η ιδέα βασίζεται στη σύναξη γύρω από τη βρύση που βρίσκεται στο σημείο αυτό από το 1726 και λαμβάνεται ως μια αφορμή κοινωνικοποίησης των κατοίκων του χωριού μεταξύ τους, αλλά και με τους επισκέπτες από τη γύρω περιοχή.

Η πρώτη βραδιά θα ξεκινήσει στις 20.30 με παραδοσιακούς χορούς τα Χορευτικά Εργαστήρια των παιδικών τμημάτων και αυτά των Ενηλίκων, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κεσσάνης “Αγία Παρασκευή” και του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά για τους παρευρισκόμενους, από το μουσικό σχήμα «Ταξιδιώτες της παράδοσης», με το οποίο θα συμπράξει η Ευγενία Πανταζόγλου με τη γκάιντα και ο Γιάννης Πανταζόγλου με το νταούλι.

Η δεύτερη βραδιά θα ξεκινήσει στις 19.30. Η Μαρία Χρυσάφη, αρχαιολόγος του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων, θα μιλήσει για τη Βρύση από ιστορική σκοπιά. Θα ακολουθήσουν τραγούδια από τα εξής φωνητικά σύνολα. Τη Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων, τη Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Αβδήρων, τη Χορωδία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, το Εργαστήρι Πολυφωνικού Τραγουδιού του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, και τη νεοσύστατη Ομάδα Τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων.

Εκτός από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα κύρια δρώμενα, μουσικούς, χορευτές, χορωδούς, είναι σημαντικότατη η συμβολή και η προθυμία των κατοίκων, οι οποίοι φτιάχνουν πίτες και αρτοσκευάσματα για έναν μεγάλο μπουφέ, ενώ οι οινοπαραγωγοί της περιοχής προσφέρουν τα κρασιά τους

Η διοργάνωση ανήκει στον Χορευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδήρων, με την ουσιαστική και πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αβδήρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …